Kurtulmuş'tan Son Dakika Asgari Ücret Açıklaması

Kurtulmuş'tan Son Dakika Asgari Ücret Açıklaması

Haber Global canlı yayınına konuk olan AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, asgari ücret görüşmelerine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Haber Global canlı yayınına konuk olan AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, asgari ücret görüşmelerine ilişkin açıklamalarda bulundu. Aynı zamanda EYT ile ilgili soruya da yanıt verdi.

Kurtulmuş, asgari ücretin 2022 yılında iki defa güncellediğini hatırlatarak 2023 yılı asgari ücreti ile ilgili de miktarın enflasyon yükü altında kalmayacağını, vatandaşları memnun edecek bir seviyede açıklanacağı yönünde ümidi olduğunu söyledi.

"Geçtiğimiz yıl asgari ücret iki kez güncellendi. Şartlar bunu yapmayı zorunlu kılmıştı. Asıl olan geniş kitleyi oluşturan asgari ücretli vatandaşlarımızın alım gücünün olumsuz etkilenmemesi için gayret sarf etmek. Hükümetimiz, insanlarımızı enflasyon yükü altında ezdirmeyecek, hayat pahalılığı karşısında alım güçlerinin azalmasına sebep olmayacak bir tedbiri alacaktır. Asgari ücretin, vatandaşlarımızın memnun olacağı bir seviyede açıklanacağını ümit ediyorum."

Emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) düzenlemesinin ne zaman Meclis'e geleceği ve içeriğinin nasıl olacağına ilişkin soru üzerine de "Bütün seçenekler konuşuldu, tartışıldı. İmkanlar meselesiyle buna bakmak lazım. Rasyonel olmasına gayret edilecek. Meclis'teki takvime bakmak lazım. Anayasa değişikliği meselesi var, muhtemelen EYT var. Ümit ediyorum yıl bitmeden bunlar Meclis'ten geçmiş olur. Üç ana şarttan birisi de yaş meselesi. Nasıl çıkar bunu göreceğiz. Çalışma Bakanımız bu süreci hassasiyetle yürütüyor." yanıtını verdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.