KYK burs sonuçları ne zaman açıklanacak?

KYK burs sonuçları ne zaman açıklanacak?

KYK burs sonuçları ne zaman açıklanacak? Binlerce üniversite öğrencisi, KYK burs sonuçlarının açıklanacağı günü merakla bekliyor.

2016-KYK BURS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Kredi ve Yurtlar Kurumu, dört yıllık üniversite kazanan öğrencilere burs imkanı sağlıyor. Burs başvurularının 12 Ekim'de tamamlanmasından sonra sonuçları açıklamayan kurum, DGS ile bir üniversiteye yerleşen öğrenciler için burs başvuru işlemlerinin tamamlamasından sonra sonuçların açıklanacağını bildirdi. DGS üzerinden KYK burs başvuruları 28 Ekim'de tamamlandı. Buna göre sonuçların önümüzdeki hafta içerisinde açıklanması bekleniyor.

BURS VE KREDİ ÜCRETLERİ NE KADAR OLACAK?

2016-2017'de KYK burs ve kredi ücretleri 400 TL olacak. Geçen sene 320 TL olan burs bu sene 80 TL zam ile 400 Lira oldu. Dönemin Başbakanı Ahmet Davutoğlu, 2016 yılında burs ücretlerinin artacağını söylemişti. Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürü Sinan Aksu ise üniversiteye yeni başlayan öğrenciler için müjdeli haberi verdi. Genel Müdür Aksu, üniversite 1'inci sınıfta okuyan öğrenciler burslarını Ocak ayında değil Kasım ayında alacaklarını açıkladı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.