KYK burs sonuçları ne zaman açıklanacak? İlk burslar ne zaman yatacak?

KYK burs sonuçları ne zaman açıklanacak? İlk burslar ne zaman yatacak?

KYK burs başvurularını yapan öğrenciler burs sonuçlarının açıklanmasını bekliyor. KYK burs sonuçları açıklanma tarihi ise net olarak bilinmiyor. KYK burs sonuçları ne zaman açıklanacak? İlk burslar ne zaman yatacak? KYK bursları ile ilgili tüm detaylara h

KYK! Kredi ve Yurtlar Kurumu her yıl binlerce öğrenciye burs ve kredi imkanı sağlıyor. Üniversiteye yeni başlayan öğrenciler KYK burs başvurularını geçtiğimiz ay tamamladı. Artık herkes heyecanla burs sonuçlarının açıklanacağı tarihi bekliyor. Peki KYK burs sonuçları ne zaman açıklanacak? İlk burslar ne zaman yatacak? İşte KYK bursları hakkında tüm detaylar!

KYK burs sonuçları ne zaman açıklanacak?
Kredi ve Yurtlar Kurumu henüz burs başvuru sonuçları ile ilgili resmi bir açıklama yapmadı. Ancak öğrenciler tarafından merakla beklenen KYK burs sonuçlarının Aralık ayı içerisinde açıklanması bekleniyor.

Gençlik ve Spor Bakanlığı bünyesinde bulunan Kredi Yurtlar Kurumu, üniversite öğrencilerine verilecek kredi ve burslar için başvuruları Ekim ayı içerisinde aldı. KYK burs sonuçlarının açıklanmasına artık sadece sayılı günler kaldı. 

KYK BURS SONUÇLARI ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYIN!

İlk burslar ne zaman yatacak?

Gençlik ve Spor Bakanlığı bünyesinde bulunan Kredi Yurtlar Kurumu, üniversite öğrencilerine verilecek kredi ve burs ödemelerine 2016 yılı Ocak ayında başlayacak. KYK'dan burs almaya hak kazanan öğrencilerin ilk bursları yeni yılın ilk ayı içerisinde hesaplarına yatmış olacak.

Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü burs ödemeleriyle ilgili bir açıklama yayınlamıştı. Yapılan açıklama şu şekilde; 

"Üniversite öğrencileri için burs ve kredi müracaatları Ekim ayında başlayacak olup 11 devlet kurumundan gelen bilgiler doğrultusunda Burs/Kredi kazananlara 2016 Ocak ayından itibaren ödemeler yapılacaktır. Burs ve kredi takvimine ilişkin ayrıntılar ilerleyen dönemde "www.kyk.gov.tr" internet adresinden ve @GSBYurtkur sosyal medya hesabından da yayınlanacaktır." 

KYK bursu kaç lira olacak?
Kredi ve Yurtlar Kurumu şu anda lisans öğrencilerine aylık 330 lira, yüksek lisans öğrencilerine aylık 660 lira, doktora öğrencilerine ise aylık 990 lira kredi veya burs ödemesi yapıyor. 

Ayrıca başarılı öğrencileri teşvik amacıyla ÖSYM sınavında her puan türünde ilk 100'e giren öğrenciye ve amatör spor dallarında milli olmuş öğrencilere de 990 lira veriliyor. 

Ancak her yıl olduğu gibi bu yıl da KYK burslarına zam yapılacak. KYK burslarının 2016 yılı itibariyle 400 lira olarak belirlenmesi bekleniyor. KYK'dan burs ve kredi kazananlara ödemeler de Ocak 2016'dan itibaren yapılacak.

KYK burs sonuçları nasıl öğrenilir?
KYK sorgulama ile burs başvuru sonucunuzu öğrenmek için öncelikle Kredi Yurtlar Kurumu resmi web sayfası üzerinde açılan 2015-2016 burs ve kredi başvuru sonucu sorgulama sayfasına giriş yapınız. Ardından açılacak olan sayfada sizden birkaç kimlik bilginiz istenecektir. Bu bilgiler baba adı, T.C. kimlik numarası, cilt numarası, sıra numarası ve aile sıra numarası gibi bilgilerdir. İstenilen bu bilgileri doğru bir şekilde yazdıktan sonra ara butonuna tıklayınız. Bu şekilde açılan sayfadan burs ve kredi başvuru sonucunuzu öğrenebilirsiniz.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.