KYK, burs ve kredilerinde suistimal önlenecek

KYK, burs ve kredilerinde suistimal önlenecek

KYK, başvuruları 'Çok Noktalı Kontrol' sistemiyle denetlemeye başladı. Beyanlar 11 farklı noktadan araştırılacak. Amaç suiistimali engellemek.

ETÜL OĞUZ

Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) müracaatlarında 'devrim' gibi uygulama... Gençlik ve Spor Bakanlığı, KYK'ya yapılan yurt, burs ve kredi başvurularında kullanılan puanlama sisteminde yeni bir uygulamayı hayata geçirdi. Yeni sisteme göre; KYK'nın yurtlarında konaklamak ya da kredi ve burs almak isteyen öğrencilerin beyanları, aralarında Maliye, Aile ve Sosyal Politikalar, Çevre ve Şehircilik, Adalet, Gümrük ve Ticaret Bakanlıkları'nın da yer aldığı 11 farklı noktanın bulunduğu 'Çok Noktalı Kontrol' adlı sistemden taranarak kontrol ediliyor. Bakanlık böylelikle, özellikle ailesinin maddi durumu, yurtlarda öncelik tanınan dezavantajlı gruplar içerisinde yer alma gibi sıralamayı ve burs-kredi sonuçlarını etkileyen bilgilerde mümkün olan en doğru sonuca ulaşıyor.

BEYANLARDAKİ SUİİSTİMAL ÖNLENECEK

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, konuya ilişkin değerlendirmesinde, yeni sistemin suiistimalin önlenmesi ve mümkün olan en hakkaniyetli sonuca ulaşılması için oldukça faydalı olduğunu belirtti.

KREDİ-BURS SONUÇLARI YAKINDA AÇIKLANACAK

Kılıç, yakın zamada burs ve kredi başvuru sonuçlarının açıklanacağını belirterek, "Yıl sonuna kadar 390 bin öğrenciyi tek bir çatı altında birleştirecek Türkiye'nin en genç, en dinamik, en umutlu ailesiyiz" dedi.

Akşam

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.