Latif Selvi'den Bölünme Uyarısı

Latif Selvi'den Bölünme Uyarısı

Selvi, “İrfan Mektebi Söyleşiler” programına katıldı. Eğitim-Bir-Sen Karaman Şubesi, Cihannüma Derneği ve Türkiye Dil Edebiyat Derneği Karaman Şubesi’nin düzenlediği söyleşide “Suriye ve Bölgede Yaşananlar” konuşuldu.

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Vekili Latif Selvi, Büyük Orta Doğu Projesi’nin yeni hedefinin, bölgeyi, birbirine hasım hale gelmiş topraklara dönüştürmek olduğunu söyledi.

Selvi, “İrfan Mektebi Söyleşiler” programına katıldı. Eğitim-Bir-Sen Karaman Şubesi, Cihannüma Derneği ve Türkiye Dil Edebiyat Derneği Karaman Şubesi’nin düzenlediği söyleşide “Suriye ve Bölgede Yaşananlar” konuşuldu.

Açılış konuşmalarının ardından söz alan Latif Selvi, “Suriye’deki gelişmeleri yakından takip edenler bilirler. Neredeyse bütün gruplar birbirini tekfir ediyor, birlik ve beraberlik yok. Herkes bir bölgeyi çevirmiş, diğer gruplardan yalıtılmış vaziyette bir bölge hâkimiyeti oluşturmuş. Burada da diğer gruplarla ilgili dışlayıcı bir yöntem seçmektedir. Büyük Orta Doğu Projesi’nin yeni hedefi, bölgenin benlik ve millik duygularından arınmış ve bölgeyi birbirlerine hasım hale gelmiş topraklara dönüştürmektir. Birlik ve beraberlik inşa edilmesin diye uğraşılmaktadır. Peki, bunu niye istiyorlar? Çünkü alternatif coğrafya burasıdır” dedi.

Dünyanın siyaseti Suriye üzerinden inşa ediliyor

Suriye’de dünyanın bütün siyasetinin işlediğini ifade eden Selvi, “Suriye’de zannetmeyin ki, ‘Sadece kendi grupları için mücadele eden yerel birtakım güçler var. Ve onlar birtakım çalışmalar yapıyorlar.’ Hayır! Dünyanın bütün siyaseti Suriye üzerinden inşa ediliyor” şeklinde konuştu.

“Küfür Müslümanlara karşı tek millet olabilir ama kendi içinde de hasımlıklar var” diyen Selvi, şöyle devam etti:

“Mesela ABD’nin bölgede Avrupa ülkelerini etkisiz hale getirmesinden dolayı özellikle Rusya ile yakınlık kurması ve Avrupa’yı ikinci plana düşürmek istemesinden dolayı Merkel Türkiye’ye müthiş bir yakınlık gösterdi. Bir anda Avrupa Birliği’nde yeni sayfalar açıldı. Müzakereler hızlandı. Bunun anlamı şu: Bölge denkleminde bizim de bulunmamız gerekiyor. Eğer bizi dışlarsanız sizin karşınıza çıkabileceklerle biz de kendi kozlarımızı oynayarak yakınlaşırız.”

Bölünme konusu

Son günlerde dünya gündemine oturan bir iddianın olduğunu dile getiren Selvi, “Diyorlar ki, barışı ilan ettik. Suriye de üç parçaya bölünecek. Suriye’nin kuzeyi, PYD güçlerinin şekillendirmiş olduğu bir Kürt tampon bölgesi, Irak’tan bir miktar toprak alarak IŞİD’in kontrol ettiği bölge. Diğer bölge ise, Esed’in, Nusayrilerin ve Rusların çıkarının da temin edileceği Lazkiye’de, Hatay’ın altından Şam’a kadar uzanan bölge. Bunlar IŞİD’i yok etmek için Suriye’ye gitmediler mi? İddiaları buydu. Şimdi ise Suriye’yi parçalara bölüp, bir parçayı da IŞİD’e vermenin planlarını yapıyorlar. Demek ki, dertleri, niyetleri başka. İslam coğrafyasında, Orta Doğu’da birlik, beraberlik, huzur olsun istemiyorlar. Bütün hesaplar bunun üzerine kuruluyor” diye konuştu.

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Mithat Sevin’in de bir selamlama konuşması yaptığı programa, Eğitim-Bir-Sen Konya 1 No’lu Şube Başkanı Nazif Karlıer, 2 No’lu Şube Başkanı Şenol Metin, Cihannüma Derneği Bölge Koordinatörü Aziz Canik, kurum müdürleri ve üyeler katıldı. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum