Latif Selvi'den MEB'e Uyarı: Yanlışta ısrar etmek hepimize kaybettirir

Latif Selvi'den MEB'e Uyarı: Yanlışta ısrar etmek hepimize kaybettirir

Yanlışta ısrar etmek, geleceğimizi ilgilendiren konularda istişareye dayanmayan kararları hayata geçirmek hepimize kaybettirir. Kabul oranı yüksek, daha kalıcı ve sorunların çözümünü sağlayan sistemleri ancak istişare ederek, hassasiyetleri gözeterek...

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Vekili Latif Selvi, “Yanlışta ısrar etmek, geleceğimizi ilgilendiren konularda istişareye dayanmayan kararları hayata geçirmek hepimize kaybettirir. Kabul oranı yüksek, daha kalıcı ve sorunların çözümünü sağlayan sistemleri ancak istişare ederek, hassasiyetleri gözeterek, farklı kesimlerin eleştirilerine kulak vererek kurabiliriz. Sendika olarak, sorunların üzerine gitmeye, önerilerimizle çözüme ışık tutmaya devam edeceğiz” dedi.

Eğitim-Bir-Sen Adana 1 No’lu Şube’nin Kozan’da düzenlediği ‘Geleneksel Eğitim Çalışanları Buluşması’nda konuşan Latif Selvi, derdi ve davası olan, hak ve özgürlükler için mücadele veren, üyeleri, eğitim çalışanları için gecesini gündüzüne katarak canla başla çalışan, ülkesini, milletini, mazlum ve mağdurları düşünen, alın terinin karşılığının alınması için emek harcayan bir teşkilat olduklarını ifade ederek, “25 yıllık hak ve özgürlük tarihimiz başarılarla, nitelikli çalışmalarla, tarihî kazanımlarla doludur. Birlik olmasaydık, birlikte hareket etmeseydik, el ele verip haykırmasaydık, bunların hiçbirini başaramazdık. Üyelerimizden, eğitim çalışanlarından aldığımız güç ve yetkiyle, sizlerin desteğiyle sendikal alanda ilklere imza attık, hayal dahi edilmeyen işler yaptık” şeklinde konuştu.

Mücadelemizle kazandırmaya devam edeceğiz

Demokrasilerde talep ve beklentileri en kolay gerçekleştirmenin yolunun kamuoyu oluşturmaktan geçtiğini kaydeden Selvi, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bunu da en iyi sivil toplum örgütleri yapmaktadır. ‘Yalnız taş duvar olmaz’ sözü, örgütlenmenin, örgütlü toplum olmanın ne denli önemli olduğunu ortaya koymaktadır. Örgütlenerek güçlenen, güçlendikçe sorunların çözüme kavuşturulmasını sağlayan, eğitim çalışanları adına kazanımlar elde eden bir sendika olarak, söylemin eyleme dönüşmesi gerektiği zamanlarda inisiyatif almaktan çekinmedik. Demokrasiyi zaafa uğratma girişimlerinin belirginleştiği, millî iradeye ipotek konulmaya çalışıldığı süreçlerde toplum vicdanının aktörlüğünün gereği yüz binlerle yapılan ‘ortak akıl mitingleri’ ile varlığımızı hissettirdik. Gerek ulusal gerekse uluslararası sorunlarda özgürlük eksenli çıkışların adresi, kamu görevlilerinin en güçlü sesi olduk. Sorun üreten olmadık, çözüm üreterek güçlendik. Üniversitelerde başörtüsü yasağının kaldırılması, katsayı adaletsizliğinin giderilmesi, okullarda Kur’an-ı Kerim, Siyer ve Temel Dini Bilgiler derslerinin okutulması, liselerde Millî Güvenlik Bilgisi Dersi’nin kaldırılması gibi değişikliklerde belirleyici olduk. Demokrasi, anayasa, toplu sözleşme kanunu, kesintisiz eğitim, eğitimde vesayetin tartışmaya açılması, ücret adaletsizliği, eğitim ve bilim politikaları, öğretmen ve öğretim elemanlarının ek ödeme mağduriyeti gibi konularda da sesimizi yükselterek, yetkilileri çözüme zorladık.”

Selvi, teklif sunmakla yetinmeyerek, sonuç aldıklarını, bunun yanı sıra eğitimin kök sorunlarına dair çözüm önerileri sunduklarını ve bunların takipçisi olduklarını belirterek, özlük ve özgürlük mücadelelerini sürdürürken, asla pes etmediklerini ve çok sayıda önemli kazanıma imza attıklarını, mevcuda yenilerini eklemek için çalışmaya devam ettiklerini söyledi.

Eğitim çalışanlarını tedirgin eden uygulamalara karşıyız

İstişareye dayanmayan yaklaşımların, kapalı kapılar arkasında alınan kararların, sorun üreten uygulamaların her zaman karşısında olduklarını ve olmaya devam edeceklerini vurgulayan Selvi, “Sendika olarak, hak kaybına neden olan adımlara, moral ve motivasyon bozan uygulamalara, günü kurtarmaya yönelik çabalara, sık sık değiştirilen, değiştirilmek zorunda kalınan sistemlere, sistemsizliklere hep karşı olduk. Medeniyet değerlerimizle örtüşmeyen müfredatlara, günlük hayatta karşılığı olmayan bilgilerin ezberletilmesine, eleştirel düşünmeye zemin hazırlamayan eğitim sistemine de karşıyız. Bu duruşumuzu dile getirmekle yetinmedik, hazırladığımız raporlarla, bilimsel çalışmalarla da bunu ortaya koyduk. Bu konularda, yeterli olmamakla birlikte, yol almış bulunmaktayız. Müfredatta bazı değişiklikler yapılmakla birlikte hâlâ eksiklikler var. Ders kitaplarının gözden geçirilmesi gerekmektedir. Öğretmen Strateji Belgesi’nin paydaşların görüş ve önerileri doğrultusunda revize edilmesi, mülakatla sözleşmeli öğretmenlik uygulamasının kaldırılması, öğretmen ihtiyacının tamamen kadrolu öğretmenlerle giderilmesi, derslik ihtiyacının bir an evvel karşılanması, sağlıklı bir eğitim ve öğretmenlerin işinin başına sorunlarından arınmış bir şekilde gitmeleri için gereklidir. Çabamız, bunun gerçekleşmesini sağlamaktır” diye konuştu.

Eğitim-Bir-Sen Adana 1 No’lu Şube Başkanı Mehmet Sezer ise, daha huzurlu bir çalışma ortamı için gece-gündüz, merkez-kırsal ayrımı yapmadan çalışmalarını sürdürdüklerini dile getirdi. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.