LGS ve YKS’ye girecekler yüz yüze eğitime başlamalı

LGS ve YKS’ye girecekler yüz yüze eğitime başlamalı

LGS ve YKS’ye girecekler yüz yüze eğitime başlamalı

Korona yüzünden yüz yüze eğitime ara verilmesi LGS sınavına girecek olan ortaokul son sınıf öğrencileri ile üniversite sınavına girecek olan lise son sınıf öğrencilerini kara kara düşündürüyor.

ÖZDER Genel Başkanı Ahmet Akça, sınav gruplarının eğitimlerine devam etmesi gerektiğini söylerken, müfredat seyreltme çabasını da “Çünkü oyun başlamışken oyun içinde kural değişikliği gibi bir durum ile karış karşıyayız” diye yorumladı.

Korona önlemleri kapsamında yıl sonuna kadar ara verilen yüz yüze eğitimin sınav gruplarında endişe ve kaygıya sebebiyet veriyor. LGS sınavına girecek olan öğrenciler ile YKS sınavına giren öğrencilerin daha önce Destekleme ve Yetiştirme Kursu (DYK) kapsamındaki eğitimleri sezon başında başlamıştı. Son karar ile sınav gruplarının da yüz yüze eğitime ara vermesi öğrenciler üzerindeki sınav kaygısını giderek artırıyor.

BAKANLIĞIN AÇIKLAMASI ŞAŞIRTTI
Sınav grubunda yer alan öğrenciler bu endişeyi yaşarken, bakanlığın bu sefer de sınav müfredatlarına yönelik ‘seyreltme yapabiliriz’ şeklindeki açıklaması ise öğrencilerin motivasyonu açısından endişe verici olarak yorumlandı.

ACİLEN SINAV GRUPLARI EĞİTİME ALINMALI
Özel Öğretim Derneği (ÖZDER) Genel Başkanı Ahmet Akça, yaşananlara tepki göstererek sınav gruplarında yüz yüze eğitimin devam etmesi çağrısında bulundu. Akça, “Gençlerimizin sağlığı her şeyin üzerinde ancak eğitim de ihmal edilemez bir gerçek. Özellikle bu yıl LGS VE YKS’ye girecek gençlere mutlaka DYK kapsamında da olsa yüz yüze eğitim ortamı sağlanmalıdır. Öğrenciler sınav sisteminde bir değişim istemiyorlar. Anaokullarındaki bu uygulama acilen 8 ve 12’nci sınıflara da yaygınlaştırılmalı” diye çağrıda bulundu.

SEYRELTME ÇABASI ÖĞRENCİYİ BEKLENTİYE SOKACAK
Akça, eylül ayında Bakan Ziya Selçuk’un sınavların bütün müfredatı kapsayacağına ilişkin açıklamasını da hatırlatarak, “Eylül ayında sayın bakan yaptığı açıklamada, sınavın bütün müfredatı kapsayacak şekilde olacağını söylemişti. Şimdi özellikle üniversite giriş sınavında seyreltilmeye gitmek öğrencileri beklentiye sokmak demektir. Bu ise sıkıntılara sebebiyet verecek” dedi.

MOTİVASYON SIKINTISINA SEBEP OLACAK
Akça, sınav grubunda bulunan öğrencilerin motivasyonu ile oynanmaması gerektiğini de söyleyerek, “Sınav gruplarının motivasyonuyla oynanmamalı. Çünkü bu çocuklar sınav sürecinde ciddi bir motivasyon ile hazırlanıyorlar. Küçük bir değişiklik büyük sıkıntılara yol açıyor. 8 ve 12’ler yüz yüze eğitime devam etmeli” dedi.

OYUN İÇİNDE KURAL DEĞİŞTİRİLMEMELİ
Sınav müfredatlarına ilişkin seyreltilme çabasına da karşı çıkan Akça, “MEB hem LGS hem de YKS’de müfredatı daraltıyor. Bu çok büyük tehlike. Öğrenciler asla bunu istemiyorlar. Bütün çocuklar yüz yüze eşit şartlarda sınavlara hazırlanıyorlar. Sınav içeriğine yapılacak bir müdahale doğru olmayacak. Çocuklar açısından ciddi bir motivasyon bozukluğuna yol açacak. Çünkü oyun başlamışken oyun içinde kural değişikliği gibi bir durum ile karşı karşıya kalacaklar” diye eleştirdi.

Kaynak : Milli Gazete

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.