LGS'de İmam Hatip Öğrencilerine Büyük Haksızlık

LGS'de İmam Hatip Öğrencilerine Büyük Haksızlık

Öğrencinin mezun olduğu İmam Hatip Ortaokulu, ev adresinin dışındaysa, kriterlerden ikinci sırada bulunan “OKULDA BULUNMA” kriterinden geçme şansı yok.

Bu haksızlık mutlaka DÜZELTİLMELİDİR.
Bunu hiçbir vicdan kabul EDEMEZ.

Uygulama şöyle:

Öğrencinin mezun olduğu İmam Hatip Ortaokulu, ev adresinin dışındaysa, kriterlerden ikinci sırada bulunan “OKULDA BULUNMA” kriterinden geçme şansı yok. Bu durum, İHO öğrencilerinin, hemen evinin bitişiğindeki okula kayıt hakkını elinden alıyor ve almış.

Aşağıdaki tablo, e-okul sisteminden alındı. 1. Tercihine yerleşememiş öğrencinin bilgileri ile aynı okula en son yerleşen öğrencinin bilgilerini kıyasladığınızda büyük haksızlığı göreceksiniz.

Bu uygulama, bu sene İmam Hatip Ortaokullarına kayıtları olumsuz etkileyecektir. Bu apaçık İmam Hatiplere kayıt yaptırmayın demektir.

Aylarca çalışan yetkililer bu hatayı nasıl görmedi? Bunu velilere nasıl izah edeceksiniz? Bu öğrenci, normal ortaokula giden öğrenciyle şartlarını eşitlemek için, OKULDA BULUNMA kriterinden hangi okul için yararlanmış oluyor? Bunu hukuk önünde nasıl savunacaksınız?

Gelecek yıl için düzeltilecek diyerek insanları ikna edemezsiniz? Bu konuda tepkinin şimdilik az geliyor olması, insanların bu hususu bilmiyor olmasından kaynaklanıyor, bu durum sizi yanıltmasın.

Yarından tezi yok, bilgiler güncellenerek yerleştirme işlemi yeniden yapılmalıdır.

Bütün İmam Hatip Ortaokulu velilerini, çocuklarının yerleştirme kayıtlarını kontrol ederek, zaman geçirmeden İlçe/İl Milli Eğitim Müdürlüklerine dilekçe ile başvurmaya davet ediyorum. İmam Hatip Platformunu konuyla ilgilenmeye davet ediyorum.

Talat YAVUZ
Eğitim-Bir-Sen İstanbul 4 Nolu Şube Başkanı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.