Liderlerden ortak basın açıklaması

Liderlerden ortak basın açıklaması

Başbakan Binali Yıldırım, MHP lideri Devlet Bahçeli ve CHP lideri Kılıçdaroğlu, Çankaya'da gerçekleştirdikleri zirve sonrası ortak açıklama yaptı.

Başbakan Binali Yıldırım, ülkemizde son dönemde meydana gelen terör saldırılarını görüşmek üzere CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli Çankaya Köşkü’nde bir araya geldi. 

Görüşme sonrası ortak basın açıklaması düzenleyen liderler terörle mücadele konusunda kararlılık mesajı verdi

BAŞBAKAN YILDIRIM: BU BİR BEKA SORUNU

İlk sözü alan Başbakan Yıldırım, "Terörle mücadele konusu siyaset üstü bir konudur. Partimiz farklı olabilri ama terörle mücadele konusunda kararlılık gerek CHP gerek MHP gerekse de AK Parti'de devam etmektedir. Bu konuda yapılacak her türlü kararda sayın genel başkanlar gerekli katkıyı sonuna kadar vereceklerini ifade etmişlerdir.  Ülkemizin terörle mücadele faaliyeti bir beka sorunudur. Burada içeride ve dışarıda kim ne söylerse söylesin, bizim için anlamı yoktur. Bu çerçevede geniş kapsamlı değerlendirmeler yaptık. Yapılan çalışmaları sayın genel başkanlarla paylaştık, kendilerinin düşüncelerini dinledik, önerilerini not aldık. Gayet verimli bir toplantı oldu" dedi.

KILIÇDAROĞLU: TERÖR TEK BİR PARTİNİN ÇÖZECEĞİ BİR SORUN DEĞİL

CHP Lideri Kılıçdaroğlu, terörün tek bir partinin çözebileceği bir sorunolmadığını belirterek destek vermeye hazır olduklarını belirtti. Kılıçdaroğlu, "Sayın Başbakan yaşanan terör olayları ile ilgili bizi bilgilendirdi. teröre karşı hep beraber mücadele etmemiz gerektiği konusunda bir uzlaşmamız oldu. Terör bir insanlık suçudur. Terör bir partinin tek başına çözeceği bir olay olmasının ötesinde tüm sivil toplum kuruluşlarının ortak sorunudur. Kendilerine bu konuda önerilerimiz aktardık. Terör olayları bir an önce bitirilmeli. terörle mücadele için kim ön ayak oluyorsa biz de kendilerine destek veririz." ifadelerini kullandı

MHP lideri Devlet Bahçeli ise şunları söyledi;

" Başbakanımızın çağrısı üzerine terörle mücadeleyi değerlendirdiğimiz toplantı milletin beklentilerini karşılayacak bir olgunluk içinde gerçekleşti. Siyasi partiler kararlılıkla mücadelenin sürdürülmesini talep etmektedir."

Görüşmenin ardından Başbakan Yıldırım ve MHP lideri Bahçeli'nin kurmaylarıyla değerlendirme yapması bekleniyor. CHP lideri Kılıçdaroğlu ise saldırının olduğu noktaya karanfil bırakacak.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.