Lise Sınavları iptal olacak mı, ne zaman yapılacak? Bakan Ziya Selçuk’tan açıklama!

Lise Sınavları iptal olacak mı, ne zaman yapılacak? Bakan Ziya Selçuk’tan açıklama!

Sınavlar iptal mi olacak, ne zaman yapılacak? Sınavların ne zaman yapılacağı ile ilgili son dakika açıklamaları yakından takip ediliyor. Koronavirüs önlemleri kapsamında uzaktan eğitime geçilmesinin ardından yapılmayan sınavlar ile ilgili açıklama...

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk: kendisine sorulan soruya "(Okulların açılması ya da sınav yapılması) Çok yüksek riskli olan bir şehirde ilin hıfzıssıhha kurulu, sayın valilerin gözetiminde o ille ilgili özel kararlar verebilir." dedi.

Sınavların ne zaman yapılacağı ile ilgili son dakika açıklaması, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’tan geldi. Okulların yüz yüze açılış tarihi ile ilgili yapılan açıklamaların ardından gözler sınavlara çevrildi.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk konu ile ilgili yaptığı açıklamada liselerde birinci dönem yapılamayan sınavlar ile ilgili 1 Mart tarihine işaret etti.

Sınavlar iptal olacak mı, yüz yüze eğitim yazında devam edecek mi? Bakan Selçuk'tan son dakika açıklaması 

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk; 'Ben başka bir ildeyim fakat iller arası seyahat edip sınava mı gireceğim diyebilir. Hiç gerek yok. Kendi okul türünden, programından herhangibir okula gidip sınavını orada olabilir. İller arası seyahat etmesine gerek yok. Dolaşımı arttıracak seyahati arttıracak bir duruma hiç gerek yok. Çocuk en yakın okulda kendi sınavına girebilir.'

YÜZ YÜZE EĞİTİM DEVAM EDECEK Mİ?

Bizim geçen yaz EBA Televizyonumuz hiç durmadı EBA internetimiz hiç durmadı ben artık bu küresel salgının eğitimin niteliğini arttırmak için bir fırsat olarak görüyorum aynı zamanda. Elbette sorunlara yol açıyor, elbette eksiklerimiz var. Dünyanın baş ettiği bir durumda bizim de bazı problemlerimiz var biz de bunları çözmeye çalışıyoruz. Bunlar bizim görevimiz, ödevimiz. Ama yazın da olsa akşam da olsa hafta sonu da olsa bizim her türlü eğitim platformumuz açık olacak. Gençlik merkezinde, kamplarda, okullarda her yer de eğitim devam edecek yazın da. Ama herkese zorunlu mu tabi ki değil. Kimin ihtiyacı varsa, neye ihtiyaç duyuyorsak. Bütün bunları planlayıp yıl boyu eğitim kavramını biraz daha ilerletmek, genişletmek istiyoruz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.