Liselere Geçiş Sistemi Açıklaması: Yüzde 90'ının Kendi Muhitinde...

Liselere Geçiş Sistemi Açıklaması: Yüzde 90'ının Kendi Muhitinde...

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, liselere geçişte uygulanacak yeni sisteme ilişkin, "Yeni sistemde inşallah evlatlarımızın yüzde 90'ının kendi muhitinde eğitim almasını sağlayacağız." dedi.

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, AK Parti Ordu İl Başkanlığını ziyareti sırasında yapmış olduğu konuşmada, liselere geçiş sistemi hakkında bazı açıklamalarda bulundu.

"İnşallah geleceğimiz aydınlık, bundan hiç şüpheniz olmasın"

Yılmaz, liselere geçişte uygulanacak yeni sistem hakkında ise "Yeni sistemde inşallah evlatlarımızın yüzde 90'ının kendi muhitinde eğitim almasını sağlayacağız. Ben kendi muhitimde okudum. Herkes de öyledir. Kesinlikle evlatların en iyi yetiştiği ortam aile ortamıdır. Annesinin, babasının sıcaklığı, kardeşlerinin koruyuculuğu. Mahallenin bile bir koruyuculuğu vardır. Dolayısıyla bırakın mahallesinde olsunlar." dedi.

Kendi mahallesini, ilini ve beldesini terk edenlerin farklı davranış kalıplarına girebileceğini, farklı yerlere çekilebileceğini anlatan Yılmaz, şunları kaydetti:

"Bence kesinlikle bu çok daha iyi olacaktır. Bizim iddiamız ve çalışmamız odur ki sadece sınavla öğrenci alan okullardan mezun olanlar üniversiteyi kazanmıyor. Sınavla öğrenci almayıp da mahalledeki okullardan mezun olanların da diğerleri kadar başarılı olduğunu gösterdiğimizde o zaman bu sınav stresi ve sınav kaygısı ortadan kalkacaktır. 'Sınava bile gitmeye gerek yok.' diyeceğiz. İnşallah onu da önümüzdeki dönemde gerçekleştireceğiz. Şuna adım gibi eminim ki inanın Türkiye iyi noktada gidiyor. İnşallah geleceğimiz aydınlık, bundan hiç şüpheniz olmasın."

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.