Liselerin Haftalık Ders Dağıtım Çizelgelerinde Neler Değişti?

Liselerin Haftalık Ders Dağıtım Çizelgelerinde Neler Değişti?

Haziran 2017 Tebliğler Dergisi'nde yayımlanan liselerin yeni haftalık ders dağıtım çizelgeleri 2017/2018 Eğitim-Öğretim yılından itibaren 9. sınıflardan başlayarak kademeli olarak uygulanacak.

Haziran 2017 Tebliğler Dergisi'nde yayımlanan liselerin yeni haftalık ders dağıtım çizelgeleri 2017/2018 Eğitim-Öğretim yılından itibaren 9. sınıflardan başlayarak kademeli olarak uygulanacak.  Yapılan değişiklikte en dikkat çeken hususiyet birinci yabancı dil dersinin 9. sınıflar seviyesinde 6 saatten 4 saate düşmüş olması. Bunun yanında 9. sınıflar için seçmeli olarak okutulacak dersler alternatifleri arasında seçmeli birinci yabancı dil dersi eklendi. Böylece orada yine 6 saat birinci yabancı dil dersi okutma fırsatı verilmiş oldu.

                Önemli değişikliklerden biri de hazırlık sınıfları ve 9. sınıflardan başlayarak  Görsel Sanatlar/ Müzik derslerinin 2 saate çıkarılmış, hazırlık sınıflarına 4 saat Bilgisayar dersi konulmuş, din kültürü ve ahlak bilgisi derslerinin  9. sınıftan kademeli olarak 2 saate çıkarılmış olmasıdır. Bu değişikliklerle beraber liselerde din kültürü ve ahlak bilgisi, görsel sanatlar/ müzik derslerinde artış olacaktır.

                Okulların önümüzdeki yıl ders saatlerinde ve seçmeli derslerin çeşitlerinde değişiklikler olacağından mutlaka bir norm güncellemesi yapılması gerekmektedir. Öğretmen atama sezonu tamamlanmadan norm kadroların yeniden güncellenmesi 2017/2018 Eğitim öğretim yılının liselerde daha sorunsuz başlamasını sağlayacaktır.

İbrahim Hakkı Celis

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.