Lys Ek Kontenjan Başvuruları, 2013 YGS LYS Ek Yerleştirme Olacak mı?

Lys Ek Kontenjan Başvuruları, 2013 YGS LYS Ek Yerleştirme Olacak mı?

Lys Ek Kontenjan Başvuruları, 2013 YGS LYS Ek Yerleştirme Olacak mı?

2013 LYS Maratonunda aldıkları başarılı puanlarla hak etilleri ve hedefledikleri üniversite ve bölümlere yerleşen yüz binlerce aday hayallerine kavuşurken sıra ek yerleştirme ile şansını arayanlara geldi.

ÖSYS YERLEŞTİRME SONUÇLARI İÇİN TIKLAYIN 

EK YERLEŞTİRME EYLÜL SONUNDA
Her yıl olduğu gibi bu yıl da eylül ayı sonlarında başlaması planlanan ek yerleştirmelerle yüzlerce adayın da hayal ettiği üniversite yerleşmesi bekleniyor.
Ek yerleştirmelerdeki en önemli faktör, bir şekilde sınavı kaybedenlerden kazandığı bölümü beğenmeyip kaydını yapmayanlar, şansını bir kez daha denemek isteyenler ve bir şekilde hayatını kaybedenlerden boşalan kontenjanlar oluşturuyor.



ASIL KAZANANLARIN KAYIT İŞLEMLERİ NE ZAMAN BAŞLIYOR
Merkezî yerleştirme sonuçları sonucunda bir yükseköğretim programına kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri 2-6 Eylül 2013 tarihleri arasında ilgili üniversiteler tarafından gerçekleştiriliyor. Kayıt için adayların yerleştirildikleri yükseköğretim programının bağlı bulunduğu üniversiteye, belirtilen süre içerisinde başvurmaları ise zorunlu. Zira belirtilen tarihler arasında belirtilen belgelerle başvurmayan adayalar haklarını yitirmiş sayılıyor.

Gazetea24 olarak şimdiden merkezi sistemle kazananlara öğretim hayatlarında başarılar diliyoruz.

2013-ÖSYS Yerleştirme Sonuçlarına İlişkin Sayısal Bilgiler
En Küçük ve En Büyük Puanlar (TABLO-3A)
En Küçük ve En Büyük Puanlar (TABLO-3B)
En Küçük ve En Büyük Puanlar (TABLO-4) 
2013-ÖSYS Ek Yerleştirme Kılavuzu 
2013-ÖSYS Ek Kontenjan Tercih Formu
2013-ÖSYS Ek Yerleştirme İşlemleri

 

 

KILAVUZ NEREDEN TEMİN EDİLECEK?
Ek Yerleştirme kurallarına ilişkin bilgiler, 2013-ÖSYS Yükseköğretim Programlarına Ek Yerleştirme Kılavuzunda yer yer alıyor. Adaylar, 2013-ÖSYS Ek Yerleştirme Kılavuzu ile Tercih Formuna Eylül ayının sonunda ÖSYM?nin http://www.osym.gov.tr internet adresinden ulaşabilecek.

Lys Ek Yerleştirme Tarihleri 2013, 2013 Ygs Ek Yerleştirme Tarihleri, Ösym Ek Yerleştirme 2013, Lys 2013 Ek Yerleştirme Kılavuzu, Ek Yerleştirme Tarihleri, Aktüel Psikoloji Lys, Ösym Ek Yerleştirme Tarihi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum