LYS'de 5 adayın cevap kağıtları kayboldu

LYS'de 5 adayın cevap kağıtları kayboldu

ÖSYM bu durumdaki 5 adayı eşdeğer sınava aldı. Adaylar için yeni sorular hazırlandı. Bu adayların sınav sonuçları henüz açıklanamadı

Hürriyet Gazetesi'nin haberine göre;

Esra KAYA

ÖSYM’nin rekor denebilecek bir hızla 7 günde açıkladığı Lisans Yerleştirme Sınavı’na (LYS) giren 5 adayın cevap kâğıtları kayboldu. ÖSYM merkezine gönderilen kutulardan soru kitapçığı çıkarken cevap kâğıdının çıkmaması üzerine ÖSYM alarma geçti. Cevap kâğıtlarının ÖSYM’ye ulaşmamasında sınav görevlilerinin hatası olduğu sınav salonlarındaki kamera görüntülerinden tespit edildi. Sınav görevlileri hakkında inceleme başlatıldı. Cevap kâğıdı merkeze gelmeyen adaylara ulaşıldı. Yönetim Kurulu’na tüm raporların gönderilmesi ile ÖSYM bu durumdaki 5 adayı eşdeğer sınava aldı. Adaylar için yeni sorular hazırlandı. Bu adayların sınav sonuçları henüz açıklanamadı. ÖSYM Sınav Hizmetleri Dairesi Başkanı Yrd. Doç. Dr. Yasin Bulduklu, Hürriyet’e şunları söyledi: “LYS’lerde bazı adayların cevap kâğıtlarının kırmızı kutularda olmadığını, cevap kâğıtlarının sisteme aktarılması sırasında tespit ettik. Adayların mağdur olmalarını önlemek amacıyla Yönetim Kurulumuz, 6114 Sayılı Yasa’nın kendisine verdiği yetki ile bu adayların eşdeğer sınava alınmalarına karar verdi.

KAMERA KURTARDI

Bu olaylar, adayın geleceğini etkileyecek bir hatanın engellenmesi açısından kamera kaydının önemini ortaya koydu.”

Sıralama değişmez

Yrd. Doç. Dr. Bulduklu, Hürriyet’in “Sınav nasıl yapıldı? Değerlendirme tamamlandı mı? Bu adaylar başarılı olurlarsa yerleşebilecekler mi? Başarı sıralaması değişir mi?” sorularına da şu yanıtları verdi: “LYS’lerde, testlerde yer alan sorular sadece 1 setin kullanılması anlamına gelmektedir. Onunla eşdeğer özellikte ayrı bir set ile bu adaylar yeniden sınava alındı. Her aday, kendi sınav merkezinde seçilen bir binada merkezden görevlendirilen ÖSYM görevlileri gözetiminde kamera uygulaması altında sınava alınmıştır. Adayların aldığı puanlar, ilan edilen başarı sıralamasını etkilemeyecektir. Değerlendirme işlemleri henüz tamamlanmadı.”

memurlar.net

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.