LYS'de din ve mantık zorladı

LYS'de din ve mantık zorladı

İYİ bir üniversiteyi kazanmak için aylardır çalışan öğrenciler, Lisans Yerleştirme Sınavları'nın (LYS) ilk oturumuna dün girdi. Fen Bilimleri Eğitim Kurumları, Fem Yayınları Sosyal Bilimler Zümresi ve Bilfen Liseleri uzmanları, öğrencilerden aldıkları bil

FELSEFE GRUBU İLE DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ:Felsefe grubundakilerin çoğu paragraf sorularından oluşuyor. Okuma alışkanlığı olan ve düzenli çalışan öğrencilerin parçadan doğru seçeneği de bulabilecekleri bir sınavdı. Sosyoloji soruları çok uzun paragraflardan oluşmasına rağmen cevapları net. Mantıkta; Sembolik Mantık ve Yüklemlemeler Mantığı ile ilgili sorular öğrencileri zorladı. Din sorularında doğrudan bilgi gerektiren iki soru var. Din soruları öğrencileri zorladı. Felsefe grubu sorularının içinde sosyal medya etkileşimli, güncel sorular da var.

COĞRAFYA: Konu hakimiyeti olan öğrencilerin tamamını yapabileceği kolaylıkta sorular. Geçen yıldan kolaydı. Genel kültür soruları gibiydi. 1-2 seçici soru bulunuyor. Sorularda çevredoğa- insan teması ön planda. Üç soru doğrudan bilgi gerektiriyor, diğerleri ise bilginin yorumlanmasıyla ilgili. Sorular net ve anlaşılır.

TARİH: Detaylı bilgi içeren soru az olmasına rağmen sorular bilgiyi ölçücü nitelikte. Çağdaş Dünya Tarihi'nden yorum sorulmuş. Daha çok yorum soruları üzerinde durulmuş. Nutuk ile ilgili iki soru var. Genel olarak çalışan ve soru kökünü dikkatli okuyan öğrencilerin yapabileceği nitelikteydi.

Sorular bugün açıklanıyor

İki günde yapılan Sırada matematik varsınavların soruları, LYS-1'in tamamlanmasından 2 saat sonra ÖSYM'nin internet sitesinden yayımlanacak.

Sırada matematik var

1 milyon 73 bin 18 adayın başvurduğu LYS maratonu, bugünkü LYS-1 (Matematik) ile devam edecek. Haftaya cumartesi LYS-2 (Fen Bilimleri) ile LYS-5 (Yabancı Dil) ve pazar LYS-3 (Edebiyat-Coğrafya) yapılacak.

Sonuçlar 18 Temmuz'da

LYS sonuçları 18 Temmuz'da açıklanacak. Adaylar 26 Temmuz-2 Ağustos arasında tercihlerini yapabilecek. Bir üniversiteye kayıt yaptırmaya hak kazanan öğrenciler ise elektronik kayıt işlemlerini 12-16 Ağustos, normal kayıtlarını da 15-19 Ağustos arasında tamamlayabilecek.

Hürriyet / Esra AÇIKGÖZ

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.