Maaş Zammında Ayrıcalıklı Memurlar

Maaş Zammında Ayrıcalıklı Memurlar

Bu Memurlara Maaş Zammında Ayrıcalıklı Davranıldı

Kamu görevlilerinin aylık ücretlerine 2014 yılı için 1 Ocak tarihinde geçerli olarak 175 TL brüt artış yapılırken, yıl içerisinde kamu çalışanlarının bazılarına ilave maaş artışı da yapıldı.

Taban aylık miktarında artış şeklinde uygulanan 2014 maaş zammı, aylık ücretlerde yaklaşık 125 TL’lik net artış sağlarken, bu şekilde yapılan maaş zammı ilgili personele; statü, unvan ve derecesine göre farklı oranlarda (%1,5 ila %7,70 aralığında) maaş artışı şeklinde yansımıştı.

Yıl içerisinde yapılan çeşitli düzenlemelerle (Kanun, BKK), kamu çalışanlarının bazılarının aylık ücretlerine ilave artış da yapıldı. Kamu görevlilerinin geneline yönelik maaş artışından ayrı olarak 2014 yılında ilave maaş artışı yapılan kamu görevlilerinin bazılarından aşağıda memurunyeri.com olarak söz edilmiştir.

Ancak, kamu görevlilerinin tamamına 2014 yılı için yapılan maaş zammının dışında, kamu görevlilerinin sadece bazılarına ilave maaş artışı yapılması yoluna gidilmesinin, çalışanlar arasındaki ücret dengesini olumsuz etkileyeceğini ve yapılacak ücret artışlarının çalışanların tamamını esas alınarak belirlenmesi yoluna gidilmesi gerektiğini düşünmekteyiz.

175 TL brüt zam dışında ücretleri artırılan kamu çalışanları

Öğretmenler

Öğretmenlere verilen eğitim öğretim tazminatının oranı, 1 Ocak 2014 tarihinden geçerli olarak 10,28 puan ve 1 Temmuz 2014 tarihlerinden geçerli olarak da 10,28 puan artırıldı.

Bu şekilde yapılan artış; 1 Ekim 2008 tarihinden önce memuriyete başlamış olan öğretmenlerin maaşını toplamda yaklaşık aylık net 150 TL, bu tarihten sonra göreve başlayanlar için ise toplamda yaklaşık aylık net 131 TL artırdı.

Öte yandan, bazı öğretmenlere ödenmekte olan ek eğitim öğretim tazminatı ödemelerine ilişkin düzenlemede yapılan değişiklikle, bazı öğretmenlerin aylık ücretleri artırıldı.

Akademik Personel

Yürürlüğe konulan yasal düzenlemeyle, Akademik personelden; profesör, doçent ve yardımcı doçent unvanlarında olanlara aylık net 726 TL, diğer akademik unvanlardaki personele ise aylık net 835 TL maaş artışı verildi.

Yapılan düzenlemeye göre, akademik personele 2016 yılından itibaren “akademik teşvik ödeneği” de ödenecek.

Hakim ve Savcılar

Meclis Genel Kurulunda kabul edilerek yasalaşan düzenlemeye göre, hakim ve savcı maaşlarında yaklaşık aylık net 1.146 TL artış yapıldı. Yapılan artıştan Sayıştay meslek mensupları da aynı miktarda yararlanacak.

Öte yandan, Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu Müfettişleri ile Adalet Bakanlığı İç Denetçilerine ek ödeme de yapılması hususu düzenlendi. Bu düzenleme, 1. sınıf hakim-savcı olanlar için yaklaşık aylık net 387 TL ilave maaş artışı anlamına geliyor.

İş ve Meslek Danışmanları

İş ve Meslek Danışmanı unvanlı kadrolarda görev yapan personelin aylık ücretlerinin belirlenmesinde esas alınan zam ve tazminatlar yükseltildi.

Aylık kadro derecelerine ve 1 Ekim 2008 öncesi ve sonrası memuriyete başlama durumlarına göre değişmekle birlikte, aylık net maaşları 326 TL ile 370 TL aralığında artırıldı.

Maaş artışı yapılanların bazıları da şunlar

-Yasal düzenlemeler sonucu kadroları kaldırılarak Araştırmacı kadrosuna atanmış olanlar hakkında, Müdür Yardımcısı için belirlenen tazminat oranlarının uygulanması sağlandı.

-İcra memurlarına ödenen Adalet Hizmetleri Tazminatı oranı 5 puan artırıldı.

-Çözümleyici ve Programcıların zam ve tazminatlarının Teknik Hizmetler Sınıfının ilgili bölümlerinden almaları sağlanarak, aylık net ücretlerinde artış yapıldı.

memurunyeri.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.