Mahkemeden Flaş Yönetici Atama Kararı! Münhal Edilmeyen Müdürlük...

Mahkemeden Flaş Yönetici Atama Kararı! Münhal Edilmeyen Müdürlük...

Kilis İl Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde münhal (boş) bulunan eğitim müdürlüğü listesinde Halk Eğitim Merkezi’ne de yer verilmiştir.

Kilis İl Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde münhal (boş) bulunan eğitim müdürlüğü listesinde Halk Eğitim Merkezi’ne de yer verilmiştir. Ancak her ne olduysa münhal bulunan kadrolara başvuruların devam ettiği sırada, Kilis Halk Eğitim Merkezi müdürlük kadrosu hiçbir gerekçe gösterilmeden tamamen keyfi olarak münhal eğitim kurumları listesinden çıkarıldı.

Bunun üzerine Kilis İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne başvuruda bulunarak, Kilis Halk Eğitim Merkezi’nin neden listeden çıkarıldığını sorduk ve yeniden listeye alınmasını talep ettik. Bu talebimizin reddedilmesi üzerine Türk Eğitim-Sen olarak Gaziantep 2. İdare Mahkemesi’nde dava açtık.

Yargı açtığımız davayı haklı bularak, ‘‘…Müdürlük ile bir müdür yardımcılığı kadrosunun boş olduğu anlaşılan ve ilan edilen Kilis Halk Eğitim Merkezi’nin münhal müdürlük listesinden çıkarılmasının dayanağı olan haklı sebepler davalı idarece ortaya koyulamadığından dava konusu işlemde sebep yönünden hukuka uyarlık bulunmamıştır” dedi. Bu şekilde dava konusu işlemin YÜRÜTMESİNİN DURDURULMASINA karar verildi.

Türk Eğitim-Sen olarak yargı kararına uyulup, uyulmaması noktasında konunun takipçisi olacağımızın bilinmesini istiyoruz. Keyfi, dayanaksız, haksız ve hukuksuz yapılan uygulamalarla kimse kraldan çok kralcı olmasın.

mahkemeden-flas-yonetici-atama-karari!-munhal-edilmeyen-mudurluk....jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.