Makine Olmadan French Press ile Latte Art Nasıl Yapılır?

Makine Olmadan French Press ile Latte Art Nasıl Yapılır?

Evde hazırlayacağınız lezzetli mocha ve latte sunumlarınıza biraz şıklık katmaya ne dersiniz? O sevdiğiniz kahve dükkanında önünüze gelen muhteşem sunumu kendi imkanlarınızla siz de hazırlayabilirsiniz.

Evde hazırlayacağınız lezzetli mocha ve latte sunumlarınıza biraz şıklık katmaya ne dersiniz? O sevdiğiniz kahve dükkanında önünüze gelen muhteşem sunumu kendi imkanlarınızla siz de hazırlayabilirsiniz. Bunun için ihtiyacınız olan malzemeler; kahve, süt ve French press.

Lezzetli aromaların ve şık ekipmanların yer aldığı Mithra Coffee ile en sevdiğiniz aromalara ve French press modellerine çok kısa bir süre içinde sahip olabilirsiniz. Brezilya, Honduras, Kenya, Peru, Tanzanya, El Salvador ve birçok kahveciden seçilen kaliteli kahve çeşitlerini espresso, filtre kahve, French press, V60 ve daha birçok demleme stiline göre sipariş edebilirsiniz. Ya da dilerseniz taze taze öğütüp demlemek için kahve değirmeni satın alarak kahvenizi çekirdek olarak sipariş edebilirsiniz.

Mithra Coffee ile evinizin rahatlığında latte art yapmak için;

  • Küçük bir tencerenin içine yaklaşık üç parmak yüksekliğinde su ilave edin.
  • Bir cezvenin içine kullanacağınız miktarda sütü ekleyin ve cezveyi tencerenin içine koyun.
  • Sütü 60 santigrat derece civarına ulaşıncaya kadar ısıtın.
  • Eğer termometreniz yoksa sütün derecesini anlayabilmeniz için çok basit bir yol var. Bir çorba kaşığına ısınan sütten bir miktar alın. Parmağınızı süte 3 saniyeden fazla temas ettirebilirseniz sütün sıcaklığı 60 santigrat derece civarında demektir.
  • Isınan sütü French pressin içine alın. French pressin süzgecini aşağı yukarı hızlıca hareket ettirin. Süt kremamsı bir forma gelene kadar devam edin. Fakat çok yoğun olmamasına dikkat edin.
  • Çırpma işlemi bitince cezveyi dairesel hareketlerle iki üç tur çevirin.
  • Sütü başka bir kaba alın.
  • Fincanı hafif kendinize doğru eğin. Sütün bir miktarını yavaşça fincana alın.
  • Sütün kabını sağa sola minik hareketler yaparak fincana süt eklemeye devam edin.
  • Son olarak da en uç noktaya bir miktar süt koyun ve oluşan şeklin ortasına ince bir çizgi halinde süt dökün. Böylece ortaya bir yaprak şekli çıkmış olacak.

Bu adımları takip ederek evde kolaylıkla latte art yapabilirsiniz. Kısacası latte art için profesyonel süt köpürtücülere ihtiyacınız yok. Tek bir French press de işinizi görecektir.

Hamileler Kahve İçebilir mi? Hamileler için Kafeinsiz (Decaf) Kahve Önerisi

Hamilelerin kahve içip içemeyeceği sürekli tartışılan ve gündemde olan bir konu. Bir kesim hamilelerin günde bir fincanı geçmemek kaydıyla Türk kahvesi içebileceğini dile getiriyor. Fakat bir kesim ise bu konuda oldukça dikkatli olunması gerektiğini savunuyor.

Uzmanlar hamilelik dönemindeki kadınların aşırı kahve tüketimine bağlı olarak; demir, kalsiyum, magnezyum, potasyum gibi minerallerin eksikliğini yaşayabileceklerini söylüyorlar. Gebe olmayan kadınlara nazaran bu vitaminlere daha çok ihtiyaç duyan hamileler, kahve tüketiminde oldukça dikkatli davranmalılar.

Bu sebeple uzmanlar sıradan kahveler yerine decaf kahve içmelerini tavsiye ediyorlar. Çünkü decaf kahve içeriğinde yok denecek kadar az bir miktarda kafein barındırmaktadır. Elbette bunun da aşırısına gitmemek gerekiyor.

Eğer hamilelik döneminde gönül rahatlığıyla kahve içmek istiyorsanız gideceğiniz ilk adreslerden biri Mithra Coffee. Çünkü Mithra Coffee’nin zengin aromalarla dolu dünyasındaki kafeinsiz kahve çeşidiyle ağız tadınıza göre kahveler hazırlayabilirsiniz.

Mithra Coffee, Guatemala Decaf kahveyii, Guatemala’nın en iyi kahve çekirdeklerinin yetiştiği bölge olan Huehuetenango bölgesinde yetişen çekirdeklerle hazırlıyor. Meyve, portakal ve çikolata notalarının hissedildiği bu kahve çeşidi sayesinde kahve keyfinde gönlünüz rahat olacak.

Mithra Coffee’nin Guatemala decaf kahve çeşidini; espresso, filtre kahve, Türk kahvesi, V60c Chemex, AeroPress gibi farklı türlere ve demleme ekipmanlarına göre seçebilirsiniz. Eğer değirmeniniz varsa çekirdek formunda da alabilirsiniz.

Mithra Coffee ile Artık Kahve Keyfiniz için Yarını Beklemenize Gerek Yok!

Kahve keyfi için beklemek istemeyenlere harika bir tavsiyemiz var! Mithra Coffee, aynı gün teslimat hizmetiyle bizi dünyanın farklı kahve çeşitleriyle gün içinde buluşturuyor. Böylelikle siparişimizi verdiğimiz gün içinde ya da sonunda merakla beklediğimiz aromalar eşliğinde; günün kritiğini yapabilir, kitap okuyabilir, resim yapabilir, film izleyebilir ya da zihnimizi boşaltabiliriz.

Fakat Mithra Coffee şu an bu hizmeti yalnızca İstanbul il sınırları içinde sunabiliyor. Eğer İstanbul dışında ikamet ediyorsanız kargo hizmetinden de faydalanabilirsiniz. Kargonuzun size ulaşma süresi bulunduğunuz şehre göre değişiklik gösterecektir. Fakat olabildiğince kısa sürede size ulaşacağını söyleyebiliriz.

Dilerseniz aynı gün teslimat seçeneğinden ücretsiz de faydalanabilirsiniz. Bunun için yapmanız gereken tek şey sepet tutarınızı 69 TL üzerinde tutmak. Böylece hiçbir hizmet bedeli ödemeden siparişinize kısa sürede ulaşabilirsiniz. Eminiz ki Mithra Coffee sunduğu nitelikli lezzetlerle ve kaliteli hizmetle vazgeçilmez adreslerinizden biri olacak.

Eğer Mithra Coffee üzerinden aynı gün teslimat seçeneğiyle alışveriş yapacaksanız dikkat etmeniz gereken bir şey daha var. O da sipariş saatiniz. Eğer siparişinizi hafta içi saat 12.00’dan sonra verirseniz ürününüz size bir sonraki iş gününde teslim edilecektir.

Mithra Coffee ile aynı gün ücretsiz teslimat seçeneğiyle alışveriş yapanların avantajlarını şöyle bir özetlersek:

Siparişiniz üzerine seçtiğiniz kahve çekirdekleri öğütülür ve paketlenir. Kahveniz size aynı gün ulaşacağı için tazeliğinden bir şey kaybetmez. Böylece daha gün bitmeden lezzetin ve tazeliğin tadına varabilirsiniz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.