Manifestoya uymayan seçimden önce gidecek

Manifestoya uymayan seçimden önce gidecek

AK Parti, son seçimlerden önce başta Ankara ve İstanbul olmak üzere çok sayıda belediye başkanının görevden alınması olayını bir 'manifesto'yla sürekli hale getirecek. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın seçimlerden önce açıklayacağı manifestoya uymayanlar...

2017 yılı ekim ayında başlayan bir süreçle, AK Partili İstanbul ve Ankara büyükşehir belediye başkanları genel başkanın talebiyle görevden ayrılmış, Melih Gökçek istifa etmemek için bir hafta direnmişti. Balıkesir, Bursa, Düzce, Niğde ve Çorum belediye başkanları da genel merkezin talebiyle istifa etmişti. İstifa gerekçeleri de AK Parti kulislerinde 'partiyle yaşanan sorunlar ve bazı yolsuzluk iddiaları' olarak konuşulmuştu. Bu uygulama, o dönem seçmen iradesine aykırı bulunarak eleştirilmişti.

ESKORTLA DOLAŞMAYACAK

Hürriyet'ten Nuray Babacan'ın haberine göre: AK Parti, 2019'daki yerel seçimlerden önce belediye başkanlarının uyması gereken 'ana kurallar'ı açıklayacak. Bu kurallara 'Yerel Seçim Manifestosu' denilecek. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın açıklayacağı bu manifesto, bir anlamda belediye başkanlarının taahhütü olacak. Bu metinde yazılanlara uymayanlar yeni seçim beklenmeden gidecekler.

Hürriyet

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.