Mardin'de öğrenciler her teneffüste halay çekiyor

Mardin'de öğrenciler her teneffüste halay çekiyor

Mardin'in Artuklu ilçesindeki Akıncılar Ortaokulunda öğrenciler, her teneffüs 5 dilde şarkılar eşliğinde öğretmenleriyle halay çekip dans ediyor.

Öğrencilerin okula bağlılığının, derslere motivasyonunun artırılması ve kötü alışkanlıklardan uzak tutulması amacıyla hayata geçirilen uygulamadan öğrenci ve öğretmenlerin yanı sıra zaman zaman dansa katılan veliler de memnun.

"ÖĞRENCİLERDE MÜTHİŞ BİR POTANSİYEL VAR"

Okulun bulunduğu yerleşim yerinin daha önce köy olması nedeniyle öğrencilerin sosyal olanaklara erişiminin henüz yeterli düzeye ulaşmadığını ifade eden Okul müdürü Metin Aydın, öğrencilerde ise müthiş bir potansiyel olduğunu gözlemlediğini belirtti.

KLASİK ZİL SESİ YERİNE 5 DİLDE ŞARKI

Aydın, eğitim ve öğretimde her şeyin devletten beklenmemesi gerektiğine işaret ederek, şöyle dedi: "Eğitim öğretimi daha eğlenceli hale getirip, öğrencilerin gönüllerine hitap edersek başarıyı artırabileceğimizi düşündük. Konuyu paylaştığım öğretmenlerin de onayı ile teneffüslerde klasik zil sesinin yerine 5 dilde şarkılar çalmaya başladık. Başarıyı artırmak için dersleri eğlenceli hale getirdik. Bölgedeki normalleşme sürecine bu şekilde katkı sunmak istedik. Öğrencilerin bir anlık mutluluğu tüm dünyaya bedel."

"ÖĞRENCİLER ÖĞRETMENLERLE HALAY ÇEKİYOR"

"Öğrencilerimiz farklı dillerdeki müzik eşliğinde teneffüse çıkarak bahçede dans ediyor, öğretmenleriyle halay çekiyor. Klasik müzikle de derse giriyor" diyen Aydın, müzik öğretmeni tarafından oluşturulan Türkçe, Kürtçe, Arapça, İngilizce, İspanyolca şarkılardan oluşan listeye öğrencilerin istekleri doğrultusunda yeni şarkılar ilave edildiğini anlattı.

İNTERNET KAFELER YERİNE OKULA

Zaman zaman kendisinin de danslara katıldığını aktaran Aydın, bu eğlencenin de eğitimin bir parçası haline geldiğini vurguladı. "Daha önce mahalledeki bir internet kafeye giden öğrenciler artık koşarak, hoplaya zıplaya okula geliyor" ifadelerini kullanan Aydın, bu uygulamayı tüm okullara önerdiğini sözlerine ekledi.

 

ensonhaber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.