Mavi Ve Tarihe Tanıklık Edebileceğiniz Assos Tatili

Mavi Ve Tarihe Tanıklık Edebileceğiniz Assos Tatili

Diğer adı Behramkale olan Assos, huzurlu doğası ve sakinliği ile tercih edilen bölgelerden biri. Çanakkale’nin Ayvacık ilçesine bağlı olan bu köy, Yunan mitolojisine konu olmuş binlerce yıllık bir geçmişe sahip.

Diğer adı Behramkale olan Assos, huzurlu doğası ve sakinliği ile tercih edilen bölgelerden biri. Çanakkale’nin Ayvacık ilçesine bağlı olan bu köy, Yunan mitolojisine konu olmuş binlerce yıllık bir geçmişe sahip. Geziniz boyunca burada geçireceğiniz vaktin her dakikasında yeni bir şey keşfedebilirsiniz. Tunç Çağı’na kadar uzanan geçmişi ile binlerce yıllık medeniyetin izini taşıyan bu küçük köyde eşsiz bir tatil yaşayabilirsiniz. Midilli Adası’nın tam karşısında yer alması, akşamları günbatımının renkleri ve doğası ile masallardakine benzer bir manzara içerisinde tatilinizi geçirmenize olanak tanıyor. Aiol kolonileri, Lidyalılar, Atina Birliği’nin ardından Bergama Krallığı ve Roma Dönemi’nde en güçlü zamanlarını yaşıyor. Daha sonra Osmanlı’nın hakimiyetine girmesi ile birlikte binlerce yıllık kültürüne bir yenisini ekleyen bu yer, günümüzde sakin ve sessiz yapısıyla dikkat çekiyor. Son yıllarda oldukça popülerleşen bir rota olan Assos, her türden tatil isteyenlerin kendilerine uygun bir plan yapabileceği bir nokta. Assos otelleri ise hemen herkesin bütçesine uygun alternatifleri ve birçok otel tipi ile misafirlerinin eksiksiz bir konfor alanında tatil yapmalarını sağlıyor. Kalabalık bir tatil yapmak isteyenler için apart oteller, sakin bir tatil için ise butik otelleri tercih edebilirsiniz. Birçok otel seçeneği sayesinde siz de kendinize en uygun oteli bulabilirsiniz. Assos tatiliniz boyunca oldukça konforlu bir konaklama yaşarken aynı zamanda görebileceğiniz birçok yer ve yapabileceğiniz birçok etkinlik bulunuyor.

  1. Behramkale Köyü

Assos’un Yörük kültürünü görmek için bulunmaz fırsatlarından biri bu köyü gezmek olabilir. Küçük sokaklarında bu köyün kendine özgü evlerini ve yöre halkının yaptığı el emeği ürünleri görebilirsiniz. Hem kenti tepeden görebilir hem de burada yapacağınız gezi sırasında birçok hediyelik eşya da bulabilirsiniz.

  1. Assos Antik Kenti

Sönmüş bir volkanik arazi üstüne kurulu olan Assos Antik Kenti, M.Ö. 6. yüzyıllara giden bir tarihe sahip. Çevresinde bulunan andezit taşından yapılan kent, taşın çok dayanıklı olması sayesinde günümüze kadar ulaşmasını sağlıyor. Denizden 236 metre yüksekliğe inşa edilmesi sayesinde eşsiz bir manzara sunan bu antik kentten tüm Assos manzarasını izleyebilir, ölümsüzleştirebileceğiniz fotoğraflar çekebilirsiniz. Athena Tapınağı ve Amfi Tiyatro ise bu antik kentte görülmesi gereken ilk noktalar arasında yer alıyor.

  1. Tüplü Dalışın Adresi: Assos

Ülkedeki en çok bilinen ve tercih edilen tüplü dalış noktalarından biri olan Assos, özellikle ilk kez deneyecekler için oldukça uygun bir rota. Burada yer alan sualtı dalış okulu sayesinde birebir eğitim alabilir, profesyonel ekipler eşliğinde dalış yapabilirsiniz. Bölgenin berrak denizinde yalnızca yüzmek yerine doğasının her santimetrekaresini keşfetmek için bulunmaz bir fırsat bu dalış etkinliğinde oldukça eğlenceli vakit geçirebilirsiniz.

  1. Kadırga Koyu

Deniz girmek isteyenler için oldukça uygun bir rota olan Kadırya Koyu, mavi bayraklı bir plaja sahip. Adını ise Osmanlı Dönemi’nde Midilli Adası’nın donanma merkezi olmasından ve bu dönemde hasar görmüş kadırgaların burada bakımdan geçmesinden alıyor. Berrak denizi, kumsalı ve sakin plajı ile yüzmek ve dinlenmek için oldukça uygun bir ortama sahip. Bu sayede yıl boyunca yaşadığınız yorgunluğu sıcak kumların üzerinde güneşlerek, serin deniz sularında yüzerek atabilirsiniz.

  1. Assos Lezzetleri

Assos, hem Ege lezzetlerini denemek hem de kendine özgü mutfağını tatmak için oldukça uygun bir nokta. Birbirinden farklı yemekleri deneyebileceğiniz bu yerde özellikle zeytinyağlılar ve çeşitli otlar ile Ege mutfağının meşhur lezzetlerini tadabilirsiniz. Birbirinden farklı bu lezzetler arasında avcı böreği, Behramkale mantısı, otlu gözleme, hindiba ve tatlı olarak ise basma helva bulunuyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.