MEB 2019 Yönetici Atama Takvimi Yayınlandı

MEB 2019 Yönetici Atama Takvimi Yayınlandı

Milli eğitim Bakanlığı, 2019 yılı yönetici atama yönetmeliğine göre yönetici atama takvimini yayımladı.

MEB, 2019 yılı yönetici atama takvimini yayımladı. Yayımlanan takvime göre süreç 18 Şubat'ta başlayıp 19 Nisan'da tamamlanacak.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın 2019 yılı yönetici atama takvimi şu şekilde:

meb-2019-yonetici-atama-takvimi-yayinlandi.jpg

EK-1 YÖNETİCİ DEĞERLENDİRME FORMU

2019 YILI EĞİTİM KURUMLARI YÖNETİCİ GÖREVLENDİRİLMESİNE İLİŞKİN DUYURU

Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurumlarına Yönetici Görevlendirme Yönetmeliği hükümleri gereği eğitim kurumlarına ekte gönderilen takvime göre yeniden ve ilk defa görevlendirme suretiyle aşağıdaki esaslara göre valiliklerce başvuru alınarak görevlendirme yapılacaktır.

Eğitim kurumları yöneticiliklerine görevlendirmeler, ilk defa ve yeniden olmak üzere gerçekleştirilecek olup önce mevcut yöneticilerin yeniden görevlendirmeleri, daha sonra ilk defa yönetici olacakların görevlendirmeleri yapılacaktır. 
Yeniden görevlendirmeler ekteki takvim çerçevesinde gerçekleştirilecek olup, ilk defa görevlendirileceklere ilişkin takvim ise ÖSYM tarafından yapılacak seçme sınavı duyurusundan sonra ayrıca yayınlanacaktır.

A- EĞİTİM KURUMU YÖNETİCİLİKLERİNE YENİDEN GÖREVLENDİRME

a) Mevcut yöneticilerin görev sürelerinin değerlendirilmesi

1- Yöneticilikte geçen dört yıllık sürenin hesabında; en son yapılan görevlendirme tarihinden itibaren aynı unvanla geçirilen hizmet sürelerinin toplamı esas alınacaktır.

2- Dört yıllık görev süresinin hesabında; 14/06/2019 tarihinden önce aynı eğitim kurumunda aynı unvanla geçen görev sürelerinin tamamı dikkate alınacaktır.

3- Aynı eğitim kurumunda sekiz yıllık görev süresinin hesabında; 14/06/2019 tarihinden önce aynı eğitim kurumunda aynı unvanla geçen görev sürelerinin toplamı dikkate alınacaktır.

4- Bulunduğu eğitim kurumundaki dört yıllık sürenin hesabında, diğer eğitim kurumlarında kurucu müdürlük ve müdür yetkili öğretmenlikte geçen süreler ile yöneticilikte (müdür, müdür başyardımcısı, müdür yardımcısı) vekaleten ve geçici görev kapsamında geçen süreler dikkate alınmayacaktır.

5- Bulunduğu eğitim kurumundaki dört yıllık sürenin hesabına, yıllık izin, hastalık izni, aylıksız izin, yöneticilik (müdür, müdür başyardımcı ve müdür yardımcısı) dışındaki geçici görev ve benzeri nedenlerle fiilen yapılmayan yöneticilik görevleri de dahil edilecektir.

6- Yöneticilik görevi herhangi bir sebeple üzerinden alınanlardan, işlemin yürütülmesinin durdurulması veya iptaline ilişkin verilen yargı kararı gereğince yöneticilik görevine döndürülenlerin görev sürelerinin hesabına, yöneticilik görevinden alındıkları tarih ile yeniden yöneticiliğe döndürüldükleri tarih arasında geçen süreler de dahil edilecektir.

7- Dört yıllık yöneticilik görev süresi dolan müdür başyardımcıları istemeleri halinde Yönetmeliğin geçici 2 inci maddesi gereği yeniden görevlendirme kapsamında müdür yardımcılığında görevlendirilmek üzere başvuruda bulunabileceklerdir. Bu şekilde başvuruda bulunan müdür başyardımcılarının başvuruları Yönetmeliğin 28 inci maddesine göre değerlendirilecektir.

8- Yeniden görevlendirilecek adayların Ek-1 form üzerinden yapılacak değerlendirmelerinde, değerlendirme başvurusunun son gününden sonra düzenlenmiş belgeler dikkate alınmayacaktır.

9- Yeniden görevlendirmesi yapılan eğitim kurumu yöneticilerinden, görevlendirmelerin ilan edildiği tarihten itibaren beş gün içinde görevine başlayamayacağını dilekçe ile beyan edenlerin görevlendirmeleri iptal edilecektir. Bunun dışında iptal talebinde bulunanların görevlendirmeleri iptal edilmeyecektir.

b) Yeniden görevlendirme başvuruları

1- Bulundukları eğitim kurumunda aynı unvanda dört yıllık görev süresini dolduran yöneticiler aynı ya da farklı eğitim kurumlarına; bulundukları eğitim kurumunda aynı unvanda sekiz yıllık görev süresini dolduran yöneticiler ise farklı eğitim kurumlarına yeniden görevlendirilmek üzere başvuruda bulunabileceklerdir.

2- Müdürlüğe yeniden görevlendirileceklerin Yönetmeliğin 5 inci Maddesinin 1 inci Fıkrasının (c) bendi ile 27 üncü maddesinde belirtilen şartlar ile diğer şartları taşımaları gerekmektedir.

3- Müdür yardımcılığına yeniden görevlendirilecekler Yönetmeliğin 5 inci maddesinin 1 inci fıkrasının (c) bendi ve 28 inci maddesinde belirtilen şartlar ile diğer şartları taşımaları gerekmektedir.

4- Halen müdür başyardımcısı olarak görev yapanlardan, bulundukları eğitim kurumlarda dört yıllık görev süresini dolduranlar Yönetmeliğin Geçici 2 inci maddesi uyarınca müdür yardımcısı olarak görevlendirme isteğinde bulunabileceklerdir.

c) Yeniden görevlendirme

Yeniden görevlendirmeler, Değerlendirme Komisyonları tarafından Yönetmelik eki Ek-1 Form üzerinden yapılacak değerlendirme sonucu oluşan puanlar dikkate alınarak puan üstünlüğüne göre yapılacaktır.

EK-1 YÖNETİCİ DEĞERLENDİRME FORMU

 

Ayşen Gruda anısına özel video

Ayşen Gruda anısına özel video

Bahçeli İsim Vermeden Muharrem İnceye Yüklendi Vay...

Bahçeli İsim Vermeden Muharrem İnceye Yüklendi Vay...

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.