MEB 2023 Haftalık Ders Çizelgesi (İlkokul ve Ortaokul) Değişti!

MEB 2023 Haftalık Ders Çizelgesi (İlkokul ve Ortaokul) Değişti!

MEB 2023 haftalık ders çizelgesi değişti mi? 2023 hatalık ders çizelgesi belli oldu! MEB, 2023 Ağustos ayı, 2789 sayılı ek sayılı Tebliğler Dergisi’nde yayımlanan Talim ve Terbiye Kurulu kararıyla “İlköğretim Haftalık Ders Çizelgesi”nde değişiklik yaptı.

MEB, 2023 Ağustos ayı, 2789 sayılı ek sayılı Tebliğler Dergisi’nde yayımlanan Talim ve Terbiye Kurulu kararıyla “İlköğretim Haftalık Ders Çizelgesi”nde değişiklik yaptı. Zorunlu derslerde bir değişiklik olmayıp ilgili, karar seçmeli dersleri ilgilendiriyor.

Buna göre seçmeli dersler “İnsan, Toplum ve Bilim”, “Din Ahlak ve Değer” ve “Kültür, Sanat ve Spor” ana başlıklarında topladı. Öğrencilerin “İnsan, Toplum ve Bilim”, “Din, Ahlak ve Değer” ile “Kültür, Sanat ve Spor” seçmeli ders gruplarının her birinden her yıl en az birer ders seçmesi zorunlu. Yani aynı başlıktan birden fazla seçmeli ders seçilemeyecek. Öğretim programlarının uygulanmasında haftanın belirli bir günü/günleri altı (6) ders saatlik zaman dilimi "seçmeli ders saatleri" olarak belirlenecek.

Seçmeli dersler 2023-2024 eğitim öğretim yılından itibaren tüm sınıf seviyelerinde uygulanacak.

Öğrencilerin seçmeli dersleri bir önceki eğitim-öğretim yılında seçmişlerdi bu durumda nasıl bir uygulama olacağı merak konusu. Öğrenciler yeniden mi seçmeli ders seçecekler?

MEB tarafından önümüzdeki günlerde konuya ilişkin detaylı açıklama yapılması bekleniyor.

Ağustos 2023 Tebliğler Dergisi için TIKLAYINIZ!

secmeli.jpeg

102.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum