MEB 40 Öğretmeni Görevden Aldı!

MEB 40 Öğretmeni Görevden Aldı!

Milli Eğitim Bakanlığı, Eskişehir'deki 2 okulu proje okul ilan ederek bu okullardaki 40 öğretmeni yetkisi olmadığı halde görevden aldı..

Milli Eğitim Bakanlığı Eskişehir Anadolu Lisesi ve  ETİ Sosyal Bilimler Lisesi'ni 'Proje Okul' ilan etti. Bu okullara MEB'in re'sen atama yapma yetkisi bulunmakta olup, var olan öğretmenleri görevden alma yetkisi olmamasına rağmen, 2 okulda görev yapmakta olan 40 öğretmeni görevden aldı ve yerlerine yeni atamalar yaptı. Alınan öğretmenlerden 23'ü Eskişehir Anadolu Lisesi, 17 tanesi de ETİ Sosyal Bilimler Lisesinden. Görevden alınan öğretmenler başka kurumlarda çalıştırılmak üzere İl Milli Eğitim Müdürlüğü emrine verildi.

Yeni Bir Kadrolaşma

MEB'in yaptığı bu hukuksuz uygulama eğitim camiası tarafından tepkiyle karşılandı. görevden alınan öğretmenlerin büyük çoğunluğunun Eğitim-Sen, Türk Eğitim-Sen ve Eğitim-İş Sendikaları üyesi olmaları dikkat çektiği olay sonrasında, sendikalar yapılan görevden almaların yeni bir kadrolaşma olduğunu savundular.

Bu Ayrıştırıcı Bir Uygulamadır

Yapılan uygulamanın öğretmenlerde şok etkisi yarattığını söyleyen Eğitim İş Eskişehir Şube Başkanı Ebru Sungar, "Hiçbir somut ve bilimsel dayanağı olmayan bakanlığın keyfi ataması, illerdeki bu köklü okulların işleyişini ve verimliliğini etkilemekle birlikte yeni bir hukuksuzluğa neden olmuş, bu ayrıştırıcı uygulamayla Milli Eğitim Bakanlığı bir yıkım bakanlığına dönüşmüştür." İfadelerini kullandı.

Puanla Değil, Torpille Atama

Aktif Eğitim Sen Eskişehir İl Temsilcisi Murat Gürcan, Proje okullarda bakanlığın öğretmen atama yetkisinin bulunduğunu ancak var olan öğretmenleri görevden alma yetkisinin olmadığının altını çizerek, "Görevden alınan bu eğitimciler sınav kazanmış, Anadolu Lisesi Öğretmenliği hakkını elde etmiş, tecrübeli öğretmenlerdi. Bakanlık her yıl gözüne kestirdiği okulları ‘Proje Okulu’ ilan edecek. Öğretmenler alınacak yerlerine puanla, rotasyonla değil torpille atamalar yapılacak. Eğitimciler olarak bu yanlıştan dönülmesini istiyoruz." Diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum