MEB, 53 öğretmenin yurtdışı görevine son verdi

MEB, 53 öğretmenin yurtdışı görevine son verdi

MEB, 53 öğretmenin yurtdışı görevine son verdi

Milli Eğitim Bakanlığı Suudi Arabistan`da görev yapan öğretmenlerin görev süresinin uzatılmamasına karar verdi.

 Buna göre MEB tarafından her yıl Ataşeliklere gönderilen rutin görev süresi sona erme ve süre uzatımı yazılarında Cidde Eğitim Ataşeliği'ne, Ataşeliğe bağlı 6 okulda 2'si müdür olmak üzere 41 öğretmenin görevinin, süreleri dolmamasına rağmen, Bakanlıklararası Ortak Kültür Komisyonu Kararı ile uzatılmadıgı bildirildi. Kaldı ki; tüm öğretmenlerimizin tabii oldukları Bakanlıklararası Ortak Kültür Komisyonu Kararı`nin 9/h maddesinde de „...Komisyon tarafından tespit edilen nedenlerle görevine devamında sakınca görülenler, hakkında Komisyon tarafından en kısa sürede yurtiçi görevlerine döndürülmesine karar verilir“ hükmü de bulunmaktadır.

Aynı dönemde Riyad Eğitim Müşavirliği'ne bağlı okullarda görev yapan öğretmenlerden, görev süresi sona erenlerin dışındaki bütün öğretmenlerin süresi uzatılmış, ancak daha sonra gönderilen ikinci bir yazıyla 12 öğretmenin görevine son verilmiştir.

Bir gruba bağlı bazı basın organlarında da yer alan bu iddialar ile ilgili olarak yaptığımız arastırmalar neticesinde, gelen e-postalarda ve gazete haberlerinde de belirtildiği üzere „siyasi“ herhangi bir unsura rastlanmamıştır. Nitekim iddia edildiği gibi bu uygulama siyasi bir nedenle yapılmış olsaydı diger ülkelerde de buna benzer uygulamalara rastlanırdı. Ancak uygulamanın sadece Suudi Arabistan ile sınırlı olması bu ihtimali seçenekler arasından çıkarmaktadır.

E-posta ve haberlerde okullarda gelecek yıl eğitimde çok büyük aksaklıklar yaşanacağı belirtilmiştir. Oysa Bakanlık yetkililerinden edinilen bilgiye göre, görev süresi uzatılmayan öğretmenlerin yerine yenileri görevlendirilmiş ve vize işlemleri başlatılmıştır. Dolayısıyla okullarda gelecek yıl icin herhangi bir aksaklık yaşanması beklenmemektedir.

 

Kaynak: http://www.yurtdisigorev.com 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.