MEB, Alan Değişikliğinin Yapılmasını Ne Zaman Uygun Görecek?

MEB, Alan Değişikliğinin Yapılmasını Ne Zaman Uygun Görecek?

Diplopmaya Yönelik Alan Değişikliğinin Yapılmasını Bakanlık Ne Zaman Uygun Görecek?

DİPLOPMAYA YÖNELİK ALAN DEĞİŞİKLİĞİNİN YAPILMASINI BAKANLIK NE ZAMAN UYGUN GÖRECEK ?
Alan değişikliğine bağlı yer değiştirmeler
 
MADDE 60
(1) Bakanlıkça uygun görülmesi hâlinde; öğrenimine uygun alanı dışında bir başka alana atanan öğretmenler, öğrenimleri birden fazla alana atanmaya kaynak olan öğretmenler ile başka bir alanda yükseköğretimi bitiren öğretmenler, adaylıklarının kaldırılmış olması ve yükseköğrenimlerinin atanacakları alana uygun olması kaydıyla, Bakanlığın kararına göre mezuniyetleri itibarıyla atanabilecekleri alanlara alanlarının değiştirilmesini isteyebilir.
 
(2) Alan değişikliği isteyen öğretmenlerin alan değişiklikleri, il içinde tercihleri de dikkate alınmak suretiyle alanlarında ihtiyaç duyulan eğitim kurumları olacak şekilde hizmet puanı üstünlüğüne göre yapılır. Hizmet puanlarının eşit olması durumunda öğretmenlikteki hizmet süresi daha fazla olana öncelik verilir.
 
(3) Alan değişikliği işlemleri Bakanlıkça belirlenecek takvim çerçevesinde yapılır.
                                                                                             
Yukarıda Milli Eğitim Bakanlığı atama ve yer değiştirme yönetmeliğindeki alan değişikliğine bağlı yer değiştirmeler ile ilgili olan 60. madde bulunmaktadır.

Diplomaya yönelik yani yönetmeliğe bağlı alan değişikliği bekleyen öğretmenler alan değişikliğinin yapılmasını bakanlığın ne zaman uygun göreceğini merak etmektedirler. Çünkü öğretmen normları öyle bir duruma gelmiştir ki içinden çıkılmaz bir hal almıştır.  Mayıs ayı içerisinde yer değiştirmeler başlayacak ve bu süreç ağustosta özür grubu tayini ile son bulacak. Bu yer değiştirmelerde sınıf öğretmenlerinin çoğunluğunun tayini çıkmayacak yani sınıf öğretmenleri büyük mağduriyet yaşayacaktır.

Milli eğitim bakanlığının mağduriyetler oluşmadan önlemini alması gerekir.  Aksi takdirde on binlerce sınıf öğretmeninin canı yanacak. Peki Milli Eğitim Bakanlığı ne yapmalı acilen diplomaya yönelik olarak alan değişikliğini yapmalı ve branş öğretmeni olupta sınıf öğretmenliği yapanların kendi alanına geçmesine izin vermeli. 2. Üniversite okuyan sınıf öğretmenlerinin okuduğu alana geçmesine izin vermeli .

Mecbur kalmadıkça alan değişikliği yapmayacağız diyen bakanlık yetkilileri bu yıl alan değişikliğine mecburuz belki daha sonra yapılmayabilir ama bu yıl alan değişikliğine bütün eğitim camiasının ihtiyacı vardır. Milli eğitim bakanlığı eğitim tarihinde alan değişikliğine hiç bu kadar mecbur kalmamıştı 2012 de bile bu kadar mecbur değildi . 

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
11 Yorum