MEB, Diplomaya Bağlı Alan Değişikliği Neden Yapmıyor?

MEB, Diplomaya Bağlı Alan Değişikliği Neden Yapmıyor?

GENEL BAŞKAN İSMAİL KONCUK: “MEB, DİPLOMAYA BAĞLI ALAN DEĞİŞİKLİĞİNDEN NEDEN KAÇMAKTADIR?”

Bilindiği gibi diplomaya bağlı alan değişikliği mevzuatta yer almasına rağmen ne yazık ki uygulanmamış; sendikamız da bu konuyu defalarca gündeme getirmiş, MEB’e yazılı başvuruda bulunmuştur. Hatta Türk Eğitim-Sen olarak öğretmenlerin atama ve yer değiştirme yönetmeliğinde alan değişikliğinin bir takvime bağlanması hususunda açtığımız dava da devam etmektedir.

Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, okulların açıldığı bugünlerde konuyu sosyal medya hesabından yeniden gündeme getirdi. Genel Başkan Koncuk, “Diplomaya bağlı alan değişikliği her branşta çok fazla olmamak üzere her yıl yapılmış olsa, bu talep zaman içinde ortadan kalkardı” dedi.

Genel Başkan İsmail Koncuk şunları kaydetti: “Diplomaya bağlı alan değişikliğinden neden kaçılmaktadır? Yönetmelikte de olan bu hak MEB tarafından bir türlü uygulanmamaktadır. Halbuki, diplomaya bağlı alan değişikliği her branşta çok fazla olmamak üzere her yıl yapılmış olsa, bu talep zaman içinde ortadan kalkardı. MEB yönetmelikte de olan, diplomaya bağlı alan değişikliği talebine ne zamana kadar kulak tıkayacaktır? MEB'in bu tavrı pedagojik de değildir.”

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
18 Yorum