Meb E - Okul Veli Bilgilendirme Sistemi - E Okul Karne Notları Öğrenme

Meb E - Okul Veli Bilgilendirme Sistemi - E Okul Karne Notları Öğrenme

E-Okul Öğrenci Girişi , E-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi Karne Notları Öğrenme E-VBS giriş, E-Okul Öğrenci Girişi , E-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi Karne Notları Öğrenme E-VBS giriş

Şubat tatilinin yaklaşması ile birlikte veliler öğrencilerinin karne notlarını merak etmeye başladılar. Karne notlarını görmek için e okula giriş yaparak TC kimlik numarası daha sonrada okul numarasını girerek notları öğrenmeleri mümkün olacaktır.

E: okul sayesinde artık gizlenen karne notları tarihe karışacak. Her an her gün öğrencinizi sıcağı sıcağına E okul sistemi ile takip etme şansına sahip olabileceksiniz. E okul giriş tıkla Teknolojinin her alanda sağladığı kolaylık ile sizlere Milli Eğitim Bakanlığı tarafından sunulan ve yaklaşık 7 yıldır hizmet veren E okul sisteminden bahsetmek isitiyoruz bu sayfamızda.

E okul velilere ve öğrencilere dönük bir bilgilendirme sistemi olup kolaylıkla TC no ile girip öğrenci hakkındaki bilgileri edinmenizi sağlar sayfamızda. E okul veli bilgilendirme hakkında yardımcı olmak amacı ile gerekli bilgileri vermeye çalışacağız.

E okul veli bilgilendirme sisteminin özellikleri nelerdir tıkla öğren. Artık internet üzerinden bir çok işimizi halledebiliyoruz. Bu kolaylık okullarıda kapsıyor. E okul sayesinde veliler öğrencilerinin notları ve daha bir çok şeyinden haberdar olabiliyorlar. Millli Eğitim Bakanlığının ilk olarak 2007 tarihinde başlattığı uygulama okul yönetim bilgi sistemi olarak ortaöğretim kurumlarındaki öğrencilerin notlarını devamsızlıklarını kayıt altına alan bir sistemdir. Teknoloji çağında yaşadığımız bu dönemde E okul sayesinde öğrencilerimizin devamsızlıkları, notları ,okuduğu kitap sayısına kadar hepsini bu sistem üzerinden öğrenebiliyoruz. E okul ders programından , derslerin başlangıç bitiş saatlerine,devam devamsızlıktan aldığı ders puanlarına (notlarına) kadar çok bilgiyi içermektedir.

E-Kayıt : Evraksız, bağışsız E Kayıt işlemleri, sınavsız öğrenci ortaöğretim kurumları ekayıt işlemleri için E-Kayıt linkini takip edebilirsiniz .E-okul veli bilgilendirme sistemi; ebeveynlerin her zaman çocuklarının eğitim durumlarını takip altında tutulabilmesini hedefler. Çünkü bu sistem ile ebeveynler sadece internet sayesinde herhangi bir okulda eğitim alan çocuklarının ders notlarına, devamsızlıklarına, yıl içinde verilen ödevlerini yapıp yapmadıklarına, haftalık ders programlarına, sağlık problemlerine gibi eğitim sürecine ilişkin tüm ayrıntılara ulaşabilirler.

E Okul Tıkla

E-Okul Veli Bilgilendirme Sistemine Nasıl Giriş Yapılır ? E-Okul veli bilgilendirme sistemine girdiğinizde karşınıza ilk olarak bir sayfa gelecektir. Bu sayfada ilk olarak resimde verilen sayıları doğru bir şekilde kodlamanız gerekmektedir. Daha sonra öğrenci TC kimlik numarasını girmelisiniz. Son olarak da öğrenci okul numarasını girdikten sonra tamam butonuna tıklamanız gerekir. Daha sonra açılmış olan sayfadan öğrenci fotoğrafı ile birlikte bazı bilgileri girerek E-Okul veli bilgilendirme sistemine giriş yapabilirsiniz. E-Okul veli bilgilendirme sistemine giriş yaptıktan sonra öğrencinin okulla ilgili tüm bilgilerine ulaşabilir okul ve öğrenci ile ilgili tüm gelişmeleri takip altına alabilirsiniz.

MEB E-OKUL TEOG SONUÇLARINA ULAŞMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sistemi kapsamında, merkezi ortak sınavların sonuçları açıklandı. Öğrenciler, sonuçları e-Okul üzerinden öğrenebilecek. Milli Eğitim Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamaya göre; Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sistemi kapsamında, 26-27 Kasım ve 13-14 Aralık'ta yapılan ve 8. sınıflar I. dönem ortak sınavlarında adayların cevap kağıtları çift kontrol sistemiyle okutuldu ve her derse ait sorunun eşit ağırlığa sahip olduğu ortak sınavlarda öğrencilerin puanı hesaplandı. Sınavlar, 100 tam puan üzerinden değerlendirildi. Ortak sınavlarda öğrencilerin aldığı puanlar, 8. sınıf yıl sonu başarı puanı hesaplamasında da kullanılacak. Sınav sonuçları yazılı olarak öğrencilere gönderilmeyecek, e-Okul sistemine işlenecek. Öğrencilere sadece daha önceden belirlenmiş salonlarda değil, mazeretleri doğrultusunda da sınav yapıldı. Ayrıca sağlık ve engel durumundan dolayı sınavlardan önce mazeretlerini bildiren öğrenciler için her türlü tedbir aldı. 8. sınıf öğrencileri için uygulanan merkezi sistem sınavlarında, 67 öğrenciye evde, 3 öğrenciye hastanede ve 6 bin 121 özel eğitim ihtiyacı olan öğrenciye tek kişilik salonda sınav uygulaması yapıldı. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sistemi (TEOG) kapsamında yapılan sınavlarla ilgili açıklama yaptı. MEB’den yapılan açıklamada, “Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sistemi kapsamında 26-27 Kasım 2014 ve 13-14 Aralık 2014 tarihlerinde yapılan ve 8. sınıflar I. dönem ortak sınavlarında adayların cevap kağıtları çift kontrol sistemiyle okutulmuş ve her derse ait sorunun eşit ağırlığa sahip olduğu ortak sınavlarda öğrencilerin puanı hesaplanmıştır. Sınavlar, 100 tam puan üzerinden değerlendirilmiş olup ortak sınavlarda öğrencilerin aldığı puanlar, 8. sınıf yılsonu başarı puanı hesaplamasında da kullanılacaktır. Sınav sonuçları yazılı olarak öğrencilere gönderilmeyecek, e-okul sistemine işlenecektir. Öğrencilerimize sadece daha önceden belirlenmiş salonlarda değil mazeretleri doğrultusunda da sınav yapılmıştır. Ayrıca sağlık ve engel durumundan dolayı sınavlardan önce mazeretlerini bildiren öğrencilerimiz için her türlü tedbir alınmış olup 8. sınıf öğrencileri için uygulanan merkezi sistem sınavlarında, 67 öğrenciye evde, 3 öğrenciye hastanede ve 6 bin 121 özel eğitim ihtiyacı olan öğrenciye tek kişilik salonda sınav uygulaması yapılmıştır” denildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.