MEB Haziran Ayı Mesleki Çalışma / Seminer Programı

MEB Haziran Ayı Mesleki Çalışma / Seminer Programı

Milli Eğitim Bakanlığı, 2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı sonu mesleki çalışmalarının detaylarını açıkladı. Bu çalışmalar eğitim kurumlarında yüz yüze gerçekleştirilecek ve öğretmenler talep etmeleri halinde görev yaptıkları ilin dışında da mesleki çalışmalar

Milli Eğitim Bakanlığı, 2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı sonu mesleki çalışmalarının detaylarını açıkladı. Bu çalışmalar eğitim kurumlarında yüz yüze gerçekleştirilecek ve öğretmenler talep etmeleri halinde görev yaptıkları ilin dışında da mesleki çalışmalara katılabilecekler.

Haziran Ayı Mesleki Çalışma Programı için tıklayınız...

Ana Başlıklar
Mesleki Çalışmaların İncelenmesi:

Öğretmenler "Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli Öğretim Programlarını" inceleyecekler.
"Ortak metin" bölümü tüm öğretmenler tarafından incelenecek.
Alan öğretmenleri, alana özgü hazırlanan öğretim programlarını inceleyecek.
Program değişikliği olmayan öğretmenler, "ortak metin" değerlendirmesini tamamladıktan sonra mesleki çalışmalarını okul/kurum müdürlüklerinin planlaması doğrultusunda sürdürecekler.

İlin Dışında Mesleki Çalışmalara Katılım:

Eğitim kurumu yöneticileri öğretmenleri bilgilendirecek ve talepleri il/ilçe milli eğitim müdürlüklerine iletecek. Öğretmenler, 20 Mayıs - 2 Haziran 2024 tarihleri arasında katılacakları il/ilçe bilgilerini veri.meb.gov.tr adresinde yayımlanacak forma işleyecekler.
İl/ilçe milli eğitim müdürlükleri, talepleri 3-5 Haziran 2024 tarihlerinde MEBBİS modülü üzerinden alacak ve planlamayı en geç 15 Haziran 2024 tarihine kadar sonuçlandıracaklar.

Öğretmenlerin Mesleki Çalışma Planlaması:

Okul öncesi ve sınıf öğretmenleri, mesleki çalışmalarını görev yaptıkları veya ilişkilendirildikleri okullarda zümreler halinde yapacaklar.
İl dışı talepler nedeniyle öğretmen sayısı 5'in altında kalan okullarda, mesleki çalışmalar farklı okul/kurumlarda yapılacak.
Alanında program değişikliği olan öğretmenler, mesleki çalışmalarını eğitim bölgesi düzeyinde veya il/ilçe milli eğitim müdürlüklerinin belirleyeceği okullarda zümreler bazında yapacaklar.

Değerlendirme ve Formlar:

Mesleki çalışma döneminde bir araya gelen öğretmenler, değerlendirmelerini Ek-1 ve Ek-2 formda belirtilen açıklamalar çerçevesinde yapacaklar.

Kurban Bayramı Sonrası İdari İzin:

İdari izin verilmesi durumunda: Alanında program değişikliği olan öğretmenler, Ek-1 form çalışmalarını 24-25 Haziran 2024, Ek-2 form çalışmalarını ise 26-27 Haziran 2024 tarihlerinde yapacaklar.
Program değişikliği olmayan öğretmenler, Ek-1 form çalışmalarını 24-25 Haziran 2024 tarihlerinde, genel müdürlükler bazında kendilerine verilen konularda yapacakları çalışmaları ise 26-27 Haziran 2024 tarihlerinde yapacaklar.

Mesleki Çalışma Katılım Durumu:

Görev yaptığı okul dışında mesleki çalışmasını tamamlayan öğretmenlerin katılım durumları, kadrolarının bulunduğu okula yazılı olarak bildirilecek.

Programın Genel Çerçevesi
Bu program, öğretmenlerin mesleki gelişimlerini artırmayı ve öğretim programlarının etkili bir şekilde incelenmesini sağlamayı amaçlıyor. Öğretmenlerin farklı illerde mesleki çalışmalara katılabilmeleri, deneyim paylaşımını ve profesyonel gelişimi destekleyecektir. Tüm süreç, planlanan tarihlerde düzenli ve verimli bir şekilde yürütülecektir.

Haziran Ayı Mesleki Çalışma Programı için tıklayınız...

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.