MEB: Mevcut Müdür Yardımcıları Müdür Olamaz

MEB: Mevcut Müdür Yardımcıları Müdür Olamaz

Millî Eğitim Bakanlığına Bağlı Eğitim Kurumlarına Yönetici Görevlendirme Kılavuzunun 22 mart 2016 tarihi itibariyle yayınlandı kılavuzun 19 25,26 maddelerine mevcut müdür ,müdür yardımcılarına özellikle de müdür yardımcılarının müdür olmalarının önünü kap

Millî Eğitim Bakanlığına Bağlı Eğitim Kurumlarına Yönetici Görevlendirme Kılavuzunun 22 mart 2016 tarihi itibariyle yayınlandı kılavuzun 19 25,26 maddelerine mevcut müdür ,müdür yardımcılarına özellikle de müdür yardımcılarının müdür olmalarının önünü kapatmış  durumda.Burda hedeflenen ne anlamak mümkün değil.

Buna göre

- Halen müdür başyardımcısı, müdür yardımcısı olanlardan dört yıllığına görevlendirilenler dört yıllık süreyi  doldurmadan müdürlük için başvuru yapamayacak.

Bu mevcut müdür yardımcılarının önünü kesmek demektir. Mantığını da anlamak mümkün değildir. 

-Yine müdürler de müdür yardımcısı olarak görevlendirme talebine bulunmayacaktır.

-Adaylar müdür başyardımcılığına ve müdür yardımcılığına birlikte başvuru yapamayacak. Müdür başyardımcılığı ve müdür yardımcılığını birlikte tercih şansı verilmesi gerekir.

-Yine mecut müdür yardımcıların yazılı sınava göre atanmalarının ya da yer değiştirmelerinin önüde kesilmiş durumdadır. Bırakın insanlar kendilerine güvenip sınava giriyorsa tercihte bulunup yerlerini değiştirebilsin.

Kılavuzdaki ilgili maddeler

2.25. Halen yönetici olanlardan (müdür, müdür başyardımcısı ve müdür yardımcısı) görev süresini doldurmayanlar aynı veya farklı yönetim görevleri dâhil olmak üzere görevlendirme başvurusunda bulunamayacaklardır.

2.26. Müdür Başyardımcılığı ve Müdür Yardımcılığı tercihleri bir arada alınacaktır. Müdür Başyardımcılığı ve Müdür Yardımcılığı tercihlerinden birine görevlendirilen adayların diğer başvuruları dikkate alınmayacaktır. 

2.19 Aynı veya farklı eğitim kurumlarında görev süresi uzatılan yöneticiler, yazılı sınava dayalı görevlendirme başvurusunda bulunamayacaktır.

kamuexpress.com

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.