MEB Müdür Yardımcılığı Atamalarını Yapmalı

MEB Müdür Yardımcılığı Atamalarını Yapmalı

MEB MÜDÜR YARDIMCILIĞI ATAMALARINDA HERŞEY TAMAM MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI NEDEN ATAMA SÜRECİNİ BAŞLATMIYOR?

MEB MÜDÜR YARDIMCILIĞI ATAMALARINDA HERŞEY TAMAM MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI NEDEN ATAMA SÜRECİNİ BAŞLATMIYOR ?

Atatürk ilkeleri ve inkilap tarihi konuları olmadığı için Eğitim iş tarafından açılan davada yürütmeyi durdurma kararı veren danıştay kararı sonrası Milli Eğitim Bakanlığının yaptığı açıklamalar da Danıştayın yürütme durdurma kararının esastan sonuçlanması bekleneceği söylenmişti. Sendikalar ve Genel Başkanları Müdür Yardımcılığı atamaları ile ilgili aşağıdaki paylaşımları yapmışlardır.

Eğitim Bir Sen: Görevlendirme bekleyen yönetici adaylarının mağduriyetlerinin önlenmesi ve beklentilerinin karşılanması için yönetmelik değişikliği dâhil her yolun denenmesi ve mümkünse açıklanan takvim dâhilinde görevlendirme sürecinin devamını sağlayacak adımların atılması noktasında Bakanlıkla görüşmelerimiz devam ediyor.

Türk Eğitim Sen Başkanı ve Eğitim İş başkanından konu ile ilgili açıklamalar geldi ve bu açıklamaları Türk Eğitim Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk Resmi Twiter hesabından yaptı açıklamaları aynen yazıyoruz:

-Bilindiği üzere müdür yrd sınavları yapıldı, ancak yargı açılan davalar sebebiyle TC İnkılap Tarihi konusunu eksik düzenleme olarak gördü.
-TC İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük konusundan soru sorulmaması yönüyle yönetmeliğin ilgili maddesine yürütmeyi durdurma kararı verildi.
-Bu yargı kararı karşısında sınav kazananlar bir yerlerin de tahriki ile haklı endişeye düşmüştür.MEB bu yeni durum karşısında ne yapmalıdır?
-Öncelikle sınav kazananların atamaları yapılmalı ve yönetmeliğin ilgili maddesi sonraki sınavlarda uygulanmak üzere değiştirilmelidir.
-Bu durumu Eğitim İş Başkanı Sn Veli Demir ile görüştüm,farklı düşünmediklerini, sınav puanlarına göre atamaya karşı olmadıklarını söyledi.
-O halde burada MEB'in yapması gereken belidir,yargı kararını kazanan sendikaların, sınav kazananların atanmasına karşı olmadıkları bellidir.
-MEB takvim doğrultusunda sınav kazananların atamalarını yapmalı, yönetmeliği değiştirmelidir.Artık top Bakanlığın kucağındadır.

Eğitim Senin açıklamaları: Eğitim Sen olarak; eğitim kurumları müdür başyardımcılığı ve müdür yardımcılığı yazılı sınav sonuçlarına göre görevlendirme yapılması ve Danıştay’ın yürütmenin durdurulması kararı çerçevesinde bir sonraki yazılı sınav konularının düzenlenmesi yönünde çaba ve görüşmelerimiz devam edecektir.

Yukarıda en fazla üyeye sahip olan eğitim sendikaları ile başkanlarının ve davacı taraf olan sendika başkanının Ortak görüşü müdür yardımcılığı atamalarının takvim çerçevesinde yapılmasıdır. Ve Atatürk ilke ve inkılapları konusunun bundan sonraki sınavlara eklenmesidir. Bu açıklamalardan sonra Milli Eğitim Bakanlığı neden beklemektedir. Atamaların yapılması herhangi bir olumsuz duruma neden olmayacaktır.

Bundan dolayıdır ki Milli Eğitim Bakanlığı takvimi aynen işleterek haziran ayı içerisinde Müdür Başyardımcılığı ve Müdür Yardımcılığı atamaları sürecine başlamalıdır.

www.turkiyeegitim.com

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
9 Yorum