MEB "O Kitabı" Yasakladı Mı? Bakan Selçuk'tan Açıklama

MEB "O Kitabı" Yasakladı Mı? Bakan Selçuk'tan Açıklama

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, şair ve yazar Cahit Zarifoğlu'nun kitabının bakanlıkça toplatılması ve yasaklanmasının söz konusu olmadığını bildirdi.

Bugün bazı yerlerde bu konuyla ilgili bilinçli bir yıpratma haberleri yayınlandı. 

Hak ve hakikat aşağıdaki gibidir; bilerek ve kasten yapılan bu iftira kampanyasının önüne geçelim...
...........
Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğünün 26.03.2018 tarihli (Bakan Bey bu tarihte görevde değildi) yazıları doğrultusunda Çanakkale ilimizde kitap okuma etkinliği düzenlemek üzere oluşturulan komisyon tarafından 24.05.2018 tarihinde (Bakan Bey bu tarihte  görevde değildi) beş adet kitap seçilmiştir bu kitaplardan biri Cahit ZARİFOĞLU’nun "Bir değirmendir bu dünya" isimli kitabıdır.

Daha sonra konuyla ilgili basında kitabın içerisinde geçen;

“İslam düşmanları, bugünkü cemiyeti içkici, faiz sever, laik ve başıbozuk hale getirmek için nasıl uzun yıllar gayret etmişse insanları bu hainlerin elinden kurtarmak için de aynı derecede gayret göstermek gerekli”

“Kıbrıs’ta defalarca kan gövdeyi götürürken onların kılları kıpırdamamışken biz, düşmana daha ilk kıpırdanışında şamarı indirdik! (Ama zaferin siyasi ganimetini, aç bir leş kargası gibi sömürmeye kalkan, bugün Kıbrıs’ı Yunan’a teslim etmeye razı batıl CHP iktidarı oldu).”

“Bu nedenle Müslümanlara diyoruz ki hiçbir sapma ve tereddüt göstermeden, korkmadan, batılılara ve batılın uşakları ve temsilcileri olan CHP ve AP ve sair partilere sırt çevirerek mutlaka sandık başına git ve reyini cihad duygusu içinde, Allah’ın rızasını gözeterek kullan!”

“Komünizme ve kapitalizme inanan insanların meydana getirdiği topluluk ancak bir sürüdür”

Gibi ifadeler sebebiyle konuyla ilgili eleştirel haberler çıkması üzerine, durumun siyasi boyuta taşınarak eğitim öğretim çalışmalarına zarar vermesinin önüne geçmek adına, Çanakkale İl Milli Eğitim Müdürlüğünce, tekrar toplanan komisyonun 25.09.2018 tarihli komisyon kararıyla bu kitap yerine başka bir kitap önerilmiştir.

Konu sadece Çanakkale özelinde olup ülke çapında verilmiş herhangi bir karar söz konusu değildir.

Ancak konuyla ilgili son günlerde basında çıkan haberler sanki ülke çapında bir olay varmış ve Sayın Bakanımızın konuyla ilgili bir kararı varmış gibi lanse edilmektedir.

Durum bundan ibarettir.

İşte konu hakkında Bakan Beyin açıklaması:

img-20190101-wa0001.jpg

MEB Tarafından yapılan açıklama:

Medyaya yansıyan, Cahit Zarifoğlu’nun “Bir Değirmendir Bu Dünya” isimli kitabıyla ilgili haberlere ilişkin aşağıdaki açıklamanın yapılmasına gerek duyulmuştur. 

Edebiyatımızın değerli isimlerinden Cahit Zarifoğlu’nun “Bir Değirmendir Bu Dünya” isimli kitabının toplatılması ve yasaklanması söz konusu değildir. Medyaya yansıyan gelişmeler Çanakkale İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün “Kitap Okuma Etkinliği”nin tavsiye kararıyla ilgili olup konu ayrıca incelenmektedir. 

Konuyla ilgili Sayın Bakanımız Ziya Selçuk’a atfen yansıtılan yorum ve değerlendirmeler bütünüyle gerçek dışıdır. Sayın Bakanımızın konuya ilişkin hiçbir açıklama ve değerlendirmesi olmamıştır. İlgili haberler dikkatli okunduğunda ifadelerin CHP Çanakkale Milletvekili Sayın Özgür Ceylan’a ait olduğu anlaşılacaktır.

Kamuoyunun bilgisine saygıyla sunulur.

ŞOK (2 Ocak-9 Ocak 2019) Aktüel Ürünler Kataloğu

ŞOK (2 Ocak-9 Ocak 2019) Aktüel Ürünler Kataloğu

A101 Aktüel 3-10 Ocak 2019 Ürünler Kataloğu

A101 Aktüel 3-10 Ocak 2019 Ürünler Kataloğu

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.