MEB, Ortaokullarda Notla Değerlendirme Kararını İptal Edecek!

MEB, Ortaokullarda Notla Değerlendirme Kararını İptal Edecek!

Eğitim-İş Genel Merkez Yöneticileri, Milli Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Genel Müdürü Dr. Cem Gençoğlu’nu ziyaret ederek eğitimle ilgili gündemdeki konuları görüştü.

Uzun süredir kamuoyunda gündemde olan "Ortaokullarda Notla Değerlendirme" konusunda MEB'in yeni bir karar alacağı konuşuluyor. 

MEB bürokratlarından aldığımız bilgilere göre; sahadan ve sendikalardan gelen tepkiler dikkate alınarak "Ortaokullarda da liselerde olduğu gibi 1. Yarıyıl notunu, yüz yüze eğitime başlandığında belirlenmek üzere ertelemesi" kararı konusunda fikir birliği sağlanmış durumda.

Kararın en geç Cuma gününe kadar açıklanması bekleniyor. 

Biz böyle bir bilgi edinmişken, Eğitim-İş Genel Merkezi tarafından kamuoyu ile paylaşılan aşağıdaki haber de bizlerin bu bilgilerini teyid eder nitelikte.

Eğitim-İş Genel Merkez Yöneticileri, Milli Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Genel Müdürü Dr. Cem Gençoğlu’nu ziyaret ederek eğitimle ilgili gündemdeki konuları görüştü.

Genel Sekreter Ebru Sungar, Genel Özlük Hukuk ve TİS Sekreteri Maksut Balmuk, Genel Eğitim Sekreteri Suat Özkolay tarafından gerçekleştirilen ziyarette, Temel Eğitim Genel Müdürlüğüne bağlı okullarda (ilkokul, ortaokul) öğrencilere puan verilmesi konusunda; uygulamanın yanlış olacağı, tüm öğrencilerin uzaktan eğitim sürecine katılamadıkları hatta milyonlarca öğrencinin bu imkanlardan mahrum olduğu gerçeğinden hareketle 1. dönem değerlendirme puanı verilmesi uygulamasından vazgeçilmesi gerektiğini belirtildi. 2. dönemde ortaya çıkacak şartlara göre durumun yeniden değerlendirilmesi ve bu değerlendirmede eşitlik ilkesinin mutlaka gözetilmesi gerektiği düşüncelerimizle puanlamanın 2. döneme ertelenmesini talep edildi.

Genel Müdür Gençoğlu, konunun Bakanlığın gündeminde olduğunu ve yapılacak değerlendirme sonucunda bilgilendirme yapılacağını belirtti.

Yine gündemde olan seçmeli ders dayatmasıyla ilgili olarak; bu konuda öğrenci, veli ve öğretmenlerden çokça şikayet geldiğini, seçmeli derslerin adından ve mevzuattan da anlaşılacağı üzere öğrenciler tarafından ilgi ve yeteneklerine göre seçilmesi gerektiğini fakat en alt idari kadrodan en üste kadar yönlendirmeler ve dayatmalarla karşılaşıldığını belirtildi.

Görüşmede ayrıca pandemi dönemindeki uzaktan ve yüz yüze eğitim süreçlerine, yaşanan sorunlara ve bu sorunların çözümüne ilişkin yaklaşımlarımızı ifade edildi.

Turkiyeegitim.com olarak buradan MEB yetkililerine tekrar sesleniyoruz; sahanın ve sendikaların bu haklı taleplerini duyun. Ortaokullarda uzaktan eğitime hiç katılmamış / katılamamış milyonlarca öğrencinin notla değerlendirilemeyeceği gerçeğini görün, çocuklarımızın geleceği ile oynamayın! 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum