MEB Personelini İlgilendiren Bazı Kanunlar İptali İsteniyor

MEB Personelini İlgilendiren Bazı Kanunlar İptali İsteniyor

6764 sayılı “Millî Eğitim Bakanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararname ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun” ile Milli Eğitim Bakanlığı personeli hakkında yapılan düzenlemelerden bazılar

6764 sayılı “Millî Eğitim Bakanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararname ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun” ile Milli Eğitim Bakanlığı personeli hakkında yapılan düzenlemelerden bazılarının iptali isteniyor.

Anayasa Mahkemesi, 9 Şubat 2017 tarihinde yapacağı toplantının gündemine, 6764 sayılı Kanunun bazı hükümlerinin iptallerine ve yürürlüklerinin durdurulmasına karar verilmesi yönündeki talebi de aldı. İptali istenen düzenlemelerden bazıları Milli Eğitim Bakanlığı personelini ilgilendiriyor.

6764 sayılı Kanunun iptali istenen hükümlerinden bazıları şöyle

**MEB Teftiş Kurulu Başkanlığının görevlerini düzenleyen maddede, Bakanlık Maarif Müfettişleri aracılığıyla yürütüleceği belirtilen işlemlere ilişkin hükümler ile Maarif Müfettişleri tarafından yürütülen görevlerin Bakanlık Maarif Müfettişleri tarafından yerine getirilmesini öngören hükümler.

**Üniversitelerde görev yapan öğretim elemanlarına, yurt içi veya yurt dışında, yerli veya yabancı kurum ve kuruluşlarla veya başka ülkelerle işbirliği anlaşması çerçevesinde kurulan ve ulusal veya uluslararası proje yürüten okul ve kurumlar, Bakan onayı ile proje okulu olarak seçilen ve belirli eğitim reformu ve programları uygulanan okul ve kurumlar ile Bakan onayıyla doğrudan Bakanlık merkez teşkilatına bağlanan kurumlarda okul müdürlüğü görevi verilebilmesini öngören hüküm.

**Bakanlık Maarif Müfettiş Yardımcılığına atamalarda aranan, yapılacak yarışma sınavında başarılı olmak şartına ilişkin hüküm ile, Teftiş Kurulu Başkanlığı tarafından Bakanlık Maarif Müfettiş ve yardımcılarının çalışma merkezini değiştirebilmesine imkan veren hükmü,

**Maarif Müfettişlerinin illerde il müdürüne bağlanmasını ve il müdürünün vereceği görevleri yapmasını öngören geçici düzenleme hükmü,

**MEB teşkilatında şube müdürü ve üstü kadrolarda fiilen çalışmakta olanların, 6764 sayılı Kanunun yürürlüğe girdiği tarihten itibaren 1 yıl içinde yapılacak mülakatta başarılı olmaları durumunda Bakanlık Maarif Müfettişi kadrolarına atanabilmesine imkan veren hüküm.

Öte yandan, aynı Kanun ile 2547 sayılı Yükseköğretim Kanununda yapılan değişikliklerden bazılarının da iptali isteniyor. İptali istenen düzenlemeler arasında, yükseköğretim kurumları personeli hakkında uygulanacak disiplin cezası ve disiplin işlemleri konusunda yapılan bazı değişiklikler de yer alıyor.

memurunyeri.com

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.