MEB Proje Okullarına Kimler Yönetici Olabilir? Öğretmenler Yöneticiliğe Başvurabilir mi?

MEB Proje Okullarına Kimler Yönetici Olabilir? Öğretmenler Yöneticiliğe Başvurabilir mi?

MEB Proje Okullarına Kimler Yönetici Olabilir? Öğretmenler Yöneticiliğe Başvurabilir mi? Proje okullarına yönetici atama takvimi açıklanmıştı. Merak edilen tüm öğretmenlerin başvuru hakkı olup olmadığı.

Başvuru şartlarını taşıyan tüm öğretmenler proje okullarına yönetici olmak için başvurabilir.

Başvuru şartlarında geçen aşağıdaki maddeleri taşıyan öğretmenler proje okullarına yönetici olmak için başvuruda bulunabilir.

a) Okul/kurumlarda 657 sayılı Kanunun 4 üncü maddesinin birinci fıkrasında yer alan memur ve sözleşmeli personel kapsamında öğretmen olarak görev yapmak.

b) Proje okuluna görevlendirilecek yöneticilerin proje okulunun türü itibarıyla aynı türdeki okul/kurumlardan birine öğretmen olarak atanabilecek nitelikte olmak.

c) Başvurunun son günü itibarıyla, son dört yıl içinde soruşturma sonucu yöneticilik görevi üzerinden alınmamış olmak.

ç) Zorunlu çalışma yükümlülüğü öngörülen yerler dışındaki proje okullarına görevlendirilecekler bakımından, ilgili mevzuatına göre zorunlu çalışma yükümlülüğünü tamamlamış, erteletmiş ya da bu yükümlülükten muaf tutulmuş olmak

2024 Yılı Millî Eğitim Bakanlığına Bağlı Özel Program ve Proje Uygulayan Eğitim Kurumlarına Yönetici Görevlendirmesine İlişkin Kılavuz için Tıklayınız.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.