MEB Sorunu: Kuşak Çatışması

MEB Sorunu: Kuşak Çatışması

Bakan Fikri Işık, 70 bin nitelikli bilişim uzmanına ihtiyaç var dedi ama dikkat kahveden çay söyler gibi yetişmez...

Bakan Fikri Işık, 70 bin nitelikli bilişim uzmanına ihtiyaç var dedi ama dikkat kahveden çay söyler gibi yetişmez...

 
Fikri Işık son zamanlarda o kadar doğru sözler söylüyor herkes hayran kalıyor ama lafta kalmamalı, karar merci olarak söylediklerini acilen hayata geçirmesi gerekir. Nitelikli uzman yetişmesi için ilkokuldan itibaren kodlama eğitimini çocuklarımıza vermemiz lazım diyor Işık ve bunun için meb ile görüştüklerini söylüyor. Sayın Fikri Işık, çok nemli olduğunu söylediği bu konuyu direk Başbakan ile görüşmeli tüm kademelerde bilgisayar bilimi eğitimini müfredatımıza ekletmelidir çünkü MEB'de hala bilişim dersini gereksiz gören çağın gerisinden gelen genel müdürler var. Bakan Avcı'nın bu genel müdürlere en ufak bir yaptırımı ve uyarısı olmaması, Fikri Işık'ın sözlerinin hayata geçip geçmeyeceği konusunda bize fikir veriyor. Fikri Işık kameralara oynamıyorsa ülkemizin geleceği için bilgisayar bilimi eğitimini okullar başlamadan hayata geçirmelidir.
 
KUŞAK ÇATIŞMASI YAŞANIYOR
 
Doğru yolda ilerliyoruz ama hala çok eksiğimiz var, sadece kodlama eğitimi diyoruz yetmez; donanım, yazılım ve dijital okuryazarlık eğitimi hepsi lazım yani çocuklarımıza okulların tüm kademelerinde bilgisayar bilimleri eğitimini vermeliyiz. Tüm gazetelerin bir köşesinde bu zamana kadar kodlama eğitiminin önemi yer aldı ama hala ne cesaretse bir meb genel müdürü televizyonda bilişim dersi gereksizdir, çocuklar biliyor dedi bu sorunun teşhisi kuşak çatışması'dır. Yönetici amcalar, daha akıllı telefonunu bile ezberleyerek kullandıkları için genç neslin facebook'a girdiğini görünce bilgisayar dehası olduğunu sanıyorlar. 70 Kuşağı yönetici amcalarımız zahmet edip bilişim sınıflarına gelse herhalde kod yazan çocuğu görünce bilgisayar mühendisi sanacak...

FİKRİ IŞIK BİLİŞİM SINIFLARINA GİTMELİDİR
Bakan Fikri Işık, kodlama eğitimi için stanford üniversitesinden bir öğretim üyesinden bilgi aldığını ekranlarda övünerek söylüyor ve bilişim öğretmenlerine hizmet içi eğitim vereceğiz diyor. Kendi ülkemizde 80 üniversitede bilgisayar öğretmeni yetişmekte olup, kendi ülkemizden BÖTE Bölümlerinin akademisyenleri ile de görüşmesi sanırsak bilgisayar öğretmenlerinin de tek temennisidir. MEB yöneticileri çok yoğun hiç gidemiyor ama Bakan Fikri Işık okullara giderse bu öğretmenlerin hiçbir hizmet içi eğitim almadan çocuklara kodlama eğitimi verdiklerini görür. 
 
Bilgisayar bilimi tüm kademelerde zorunlu olmalıdır diyor ve  sağlıklı günler diliyoruz. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum