MEB Yönetici Görevlendirmede 11 Şubat Mağduriyeti

MEB Yönetici Görevlendirmede 11 Şubat Mağduriyeti

MEB'den İlk defa Yönetici Görevlendirmesi Puan Hesaplaması İçin Önemli Duyuru

MEB İlk defa Yönetici Görevlendirmesi kapsamında il müdürlüklerine puan hesaplanmasında dikkate alınacak tarihler konusunda göndermiş olduğu o duyuru adayları mağdur ediyor.

MEB duyurusunda; “Millî Eğitim Bakanlığına Bağlı Eğitim Kurumlarına Yönetici Seçme ve Görevlendirme Yönetmeliği hükümleri gereği hazırlanan takvim çerçevesinde eğitim kurumu yöneticiliklerine ilk defa görevlendirileceklerin yönetici olarak görevlendirme şartlarını taşımaları bakımından ve değerlendirmeye esas beyan ettiği belge ve bilgilerin, yazılı sınav başvurunun son günü olan 11 Şubat 2021 tarihinin; hizmet puanının hesaplanması bakımından ise sözlü sınav başvurularının son günü olan 30 Haziran 2021 tarihinin esas alınması gerekmektedir.” Dedi.

Sitemize başvuran çok sayıda yönetici adayı; görevlendirmeye esas beyan edilen belgeler bakımından 11 Şubat 2021 tarihinin esas alınmasının hiçbir mantığı olmadığını, tüm iş ve işlemlerde başvuru tarihinin son günü olan 30 Haziran 2021 tarihinin esas alınması gerektiğini söyledi.

Ayrıca 11 Şubat 2021 tarihinin esas alınmasının keyfi bir karar olduğu, yönetmelik hükümlerinde böyle bir hükme yer verildiği, bu durumun yeni davalara sebebiyet vereceği ifade edilmektedir.

Bilindiği gibi MEB Yönetici Görevlendirme Yönetmeliğinde 5 Şubat 2021 tarihinde önemli değişikliklere gitmiş, ek-1 ve ek-2 değerlendirme formlarında çok farklı esaslar belirlemiş, bütün esaslar için geçmişe dönük 4 yılı esas almıştı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.