MEB Yönetici Görevlendirmede ''Eğitim Yönetimi Sertifika Programı" Uygulaması

MEB Yönetici Görevlendirmede ''Eğitim Yönetimi Sertifika Programı" Uygulaması

MEB Yönetici Görevlendirme Yönetmeliği 2021 yayınlandı. Milli Eğitim Bakanlığı, Yönetici Olmak İsteyen Öğretmenleri ''Eğitim Yönetimi Sertifika Programı''na Tabi Tutacak

MEB tarafından yönetici görevlendirme yönetmeliğinde değişiklik yapıldı.

Milli Eğitim Bakanlığı, Yönetici Olmak İsteyen Öğretmenleri ''Eğitim Yönetimi Sertifika Programı''na Tabi Tutacak.

''Eğitim Yönetimi Sertifika Programı'' yönerge ile belirlenecek. Mevcut yöneticilerden 4 yıllık görev süresi bitene kadar sertifika programı aranmayacak. Bu yöneticiler yeniden görevlendirme talebinde bulunacaklarsa görev süreleri bitmeden sertifika programını alacaklar.

Sertifika programı 8 yıl geçerli olacak.

Eğitim Yönetimi Sertifika Programı

MADDE 14 – (1) Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğünce eğitim yönetimi alanında hazırlanan Eğitim Yönetimi Sertifika Programı, uzaktan öğretim ve/veya yüz yüze eğitim kapsamında uygulanır.

(2) Eğitim kurumu yöneticiliğine görevlendirilmek isteyen öğretmenlerden dördüncü fıkra kapsamında hazırlanan yönergede belirlenen şartları taşıyanlar, Eğitim Yönetimi Sertifika Programına katılmak üzere başvuruda bulunabilir. Eğitim Yönetimi Sertifika Programını başarıyla tamamlayanlara Eğitim Yönetimi Sertifikası verilir. Eğitim Yönetimi Sertifikası, alındığı tarihi takip eden yıldan itibaren sekiz yıl süreyle geçerlidir. 

 (3) Yönetici olarak görev yapmakta olanlardan Eğitim Yönetimi Sertifikasının geçerlik süresi sona erenler, istemeleri hâlinde Eğitim Yönetimi Sertifika Programına alınır. Yönetici olarak görev yapmakta olanlar, istemeleri hâlinde Eğitim Yönetimi Sertifikasının geçerlik süresi içerisinde de Eğitim Yönetimi Sertifika Programına alınabilir.

(4) Eğitim Yönetimi Sertifikasına ilişkin tüm iş ve işlemler Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğünce yürütülür ve sonuçlandırılır. Eğitim Yönetimi Sertifikasının kapsamı, içeriği, sertifika programına katılım koşulları, eğitim şekli, ölçme ve değerlendirmesi ve diğer hususlar yönerge ile belirlenir.

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.