MEB Yönetici Görevlendirmede Kendi Hukuksuzluğunu İkrar Etti!

MEB Yönetici Görevlendirmede Kendi Hukuksuzluğunu İkrar Etti!

Milli Eğitim Bakanlığı 2019 yılında okul yöneticilerin yeniden görevlendirilmesi sürecinde okulları proje okulu belirlenmeden önce yönetmelikte belirtildiği şekliyle görevlendirilmiş okul yöneticilerini “proje okul yöneticisi” oldukları gerekçesiyle...

 

Milli  Eğitim Bakanlığı 2019 yılında okul yöneticilerin yeniden görevlendirilmesi sürecinde okulları proje okulu belirlenmeden önce yönetmelikte belirtildiği şekliyle görevlendirilmiş okul yöneticilerini “proje okul yöneticisi” oldukları gerekçesiyle yeniden görevlendirilme sürecine dahil etmemiş ve tercih hakkı vermemişti. 

Emsalleri gibi prosedüre uygun olarak yönetici olan bu yöneticilerin yöneticilik hakları gasp edilmişti. Anayasanın eşitlik ilkesi göz ardı edilmiş ve aynı durumda olanlara farklı idari işlem tesis edilmişti. Yıllarca yöneticilik yapmış okul yöneticileri okulları proje okulu olduğu için yöneticilik haklarından mahrum kalmışlardı. Halbuki okulları proje okul idi lakin kendileri proje okul kapsamında atanmış okul yöneticileri değillerdi. 

Bu konuda mahkemeye başvuranlar mahkemelerce haklı bulundular ve hakları teslim edildi. Fakat böylesi en temel bir hukuki işlem için vatandaş neden mahkemeye başvurmak zorunda bırakılmıştı. Devleti kutsayıp devletle mahkemeleşmek istemeyenlerin hakları ne olacak?

2020 yılı okul yöneticilerinin yeniden görevlendirilmesi sürecine dair 24/04/2020 tarih ve 6554868 sayılı “Proje Okul Yöneticileri” başlıklı Personel Genel Müdürlüğü yazısında, Yönetici görevlendirilmeleri katıldıkları sınavda gösterdikleri başarı durumuna göre yapılan, ancak görev yaptıkları eğitim kurumları daha sonra proje okullar kapsamına alınanların da yeniden yönetici görevlendirme sürecinde başvuru yapabileceklerine dair bir olur yayımlandı ve hukuksuz durum ortadan kaldırıldı.

Peki, madem sadece bir olurla bu mevzu mevzuata uygun hale getiriliyordu da 2019 yılında neden okul yöneticileri cezalandırıldı?

Kendilerinden kaynaklanan hiçbir neden yokken yöneticilik hakları ellerinden alındı.

Bakanlık yayımladığı olur ile 2019 yılında yaptığı hukuksuzluğu ikrar etmiş oldu.

2019 yılında bu hakları elinden alınan okul yöneticilerine hakları yeniden teslim edilmelidir.

Aksi durumda bu haksızlık olur öyle değil mi?

meb-yonetici-gorevlendirmede-kendi-hukuksuzlugunu-ikrar-etti!.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum