MEB'de Flaş Genel Müdür Ataması!

MEB'de Flaş Genel Müdür Ataması!

MEB'de Flaş Genel Müdür Ataması! Yükseköğretim ve Yurt Dışı Eğitim Genel Müdürü Yusuf Büyük, MEB Ortaöğretim Genel Müdürü olarak atandı.

MEB'de Flaş Genel Müdür Ataması!  Yükseköğretim ve Yurt Dışı Eğitim Genel Müdürü Yusuf Büyük, MEB Ortaöğretim Genel Müdürü olarak atandı.

Yusuf Büyük Kimdir?

14.10.1963 tarihinde Sivas’ta dünyaya geldi. İlkokul, ortaokul ve lise öğrenimini Sivas’ta tamamladı. Yükseköğrenimini 1980-1984 yılları arasında Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesinde tamamladı.

Çalışma hayatına 1985 yılında Zonguldak’ta Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni olarak başlayan Yusuf BÜYÜK, 2000 yılına kadar Zonguldak’ta çeşitli okullarda öğretmenlik ve yöneticilik yaptı.

2000 yılında Kartal Aziz Bayraktar İmam Hatip Lisesinde okul müdürü unvanıyla İstanbul’da göreve başlayan Yusuf BÜYÜK, 2003 yılında bu görevinden istifa ederek Samandıra Belediye Başkanlığına adaylığını koydu.

2004 yerel seçimlerinin ardından Samandıra Belediye Başkanı olarak seçilen Yusuf BÜYÜK, 2009 yılına kadar Samandıra Belediye Başkanlığı görevini ifâ etti.

Samandıra Belediye Başkanlığı görevinin ardından 2009-2010 yılları arasında Milli Eğitim Bakanlığında Bakanlık Müşavirliği görevini yürüten Yusuf BÜYÜK, 2010-2013 yılları arasında Çıraklık ve Yaygın Eğitim Genel Müdür Yardımcılığı ve 2013-2018 yılları arasında Müsteşar Yardımcılığı görevlerini yürüttü.

Büyük, 5 Aralık 2018’den itibaren Millî Eğitim Bakanlığı Yükseköğretim ve Yurt Dışı Eğitim Genel Müdürlüğü görevini yürütüyordu.

Çeşitli sivil toplum kuruluşlarında üst düzey yöneticilikler yapan Yusuf BÜYÜK, 23 Şubat 2017’den beri UNESCO Türkiye Millî Komisyonu Yönetim Kurulu Üyeliğine devam etmektedir.

Evli ve iki çocuk babasıdır.

yusuf-buyuk,-meb-ortaogretim-genel-muduru.jpg

turkiyeegitim.com özel haber

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.