MEB görevde yükselme sınav kılavuzu 2023 yayımlandı

MEB görevde yükselme sınav kılavuzu 2023 yayımlandı

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, şube müdürlüğü, şeflik, memurluk ve saymanlık gibi görevler için yapılacak görevde yükselme sınavıyla ilgili bir açıklama yaptı. Bakan Özer, başarılı olan personelin atamalarının, yazılı sınav sonucuna göre ve alanlara gör

Milli Eğitim Bakanlığı, şube müdürlüğü, şeflik, memurluk ve saymanlık görevlerine görevde yükselme sınavı yapılacağını duyurdu. Bakanlık tarafından yayımlanan kılavuza göre, bu görevlere atanmak için başvuru ve onay süreci 29 Mayıs-7 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

Görevde yükselme sınavı için başvuran adayların isimleri 9 Haziran'da meb.gov.tr adresinde ilan edilecek ve sınav giriş belgeleri 26 Haziran tarihinde yayımlanacak. Sınav 9 Temmuz'da yapılacak ve sonuçlar 4 Ağustos'ta açıklanacak.

Sınav, Adana, Ankara, Antalya, Aydın, Balıkesir, Bursa, Denizli, Diyarbakır, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Hatay, İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Kayseri, Kocaeli, Konya, Malatya, Manisa, Mardin, Mersin, Muğla, Ordu, Sakarya, Samsun, Şanlıurfa, Tekirdağ, Trabzon ve Van'da yapılacak.

Sınavda adaylara 60 sorudan oluşan çoktan seçmeli bir test uygulanacak ve her bir oturum için 75 dakika süre verilecektir. Başarılı sayılmak için 100 üzerinden 60 ve üzeri puan almak gerekmektedir.

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, atamalarda mülakat yapılmayacağını belirtti ve sınavda başarılı olan personelin, yazılı sınav sonuçlarına göre belirlenen kontenjanlar dahilinde atanacağını ifade etti.

Görevde yükselme ve unvan değişikliği sınav kılavuzuna ulaşmak için Tıklayınız.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.