MEB'de Uzman Öğretmenlik Kanun Teklifi

MEB'de Uzman Öğretmenlik Kanun Teklifi

10 yılını doldurmuş öğretmenlerin uzman öğretmenliğe, 15 yılını doldurmuş olanların ise başöğretmenliğe atanması için Kanun Teklifi verildi.

Öğretmenlik mesleğinde on yılını doldurmuş olanların uzman öğretmen olarak, on beş yılını doldurmuş olanların ise başöğretmen olarak atanmasını öngören Kanun Teklifi Meclis Başkanlığına sunuldu.

 

Milletvekili Erkan AKÇAY tarafından hazırlanan “Millî Eğitim Temel Kanununda Değişildik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi” Meclis Başkanlığına sunuldu.

Kanun Teklifi, yüz kızartıcı bir suçtan dolayı ceza almamış olmaları şartıyla, Kanunun yürürlüğe gireceği tarih itibariyle mesleğinde 10 yılını doldurmuş olan öğretmenlerin uzman öğretmen olarak atanmasını, mesleğinde 15 yılını doldurmuş öğretmenlerin ise başöğretmen olarak atanmasını öngörüyor.

Kanun Teklifinin gerekçesinde; uzman öğretmenlik ve başöğretmenlik ile ilgili sınavın her yıl ÖSYM tarafından yapılması gerekirken bu zamana kadar sadece 2005 yılında yapıldığı, Anayasa Mahkemesinin uzman öğretmenlik ve başöğretmenlik ile ilgili sınav düzenlemelerini iptal etmesi nedeniyle bugüne kadar kariyer sınavı yapılmadığı, 2005 yılında sınava girerek uzman öğretmen ve başöğretmen olarak atananlar ile 2005 yılından sonra kariyer öğretmenlik sınavı yapılmadığı için öğretmen olarak mesleğine devam edenlerin maddi ve manevi olarak mağdur olduğu, bir defaya mahsus olmak üzere yüz kızartıcı bir suç nedeniyle ceza almamış olan ve kanunun yayımlandığı tarih itibariyle mesleğinde on yılını doldurmuş olan öğretmenler uzman öğretmen ve mesleğinde on beş yılını doldurmuş öğretmenlerin de başöğretmen olarak atanması suretiyle yaşanan mağduriyetin önlenmesinin amaçlandığı da belirtildi.

Kanun Teklifi metni

DEVLET MEMURLARI KANUNUNDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASI HAKKINDA KANUN TEKLİFİ

MADDE 1- 14/6/1973 tarihli ve 1739 sayılı Millî Eğitim Temel Kanununun 43 üncü maddesinin sonuna aşağıdaki fıkra eklenmiştir.

“Yüz kızartıcı bir suç nedeniyle ceza almamış olmak şartıyla, bu maddenin yayımı tarihi itibariyle mesleğinde on yılını doldurmuş olan öğretmenler uzman öğretmen, mesleğinde on beş yılını doldurmuş öğretmenler de başöğretmen olarak atanır.”

MADDE 2- Bu Kanun yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 3- Bu Kanun hükümlerini Bakanlar Kurulu yürütür.

 


memurunyeri.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
9 Yorum