MEB’de Yönetici Atama Taslağı Gündemde! Geylan’dan Kritik Değerlendirme

MEB’de Yönetici Atama Taslağı Gündemde! Geylan’dan Kritik Değerlendirme

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, MEB Yönetici Atama Yönetmeliği değişikliğiyle ilgili açıklama yaptı. Geylan, “Emaneti ehline veriniz” çağrısıyla liyakat ve ehliyeti esas alan bir atama sürecinin önemine vurgu yaptı.

Talip Geylan’dan Yönetici Atama Yönetmeliği Değişikliğine Dair Liyakat Vurgusu: “Emaneti Ehline Veriniz!”

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılması planlanan Yönetici Atama Yönetmeliği değişikliğine ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu.
Sosyal medya hesabından açıklama yapan Geylan, liyakat ve ehliyeti esas alan bir adalet zemininde atamaların yapılması gerektiğini vurgulayarak, “Emaneti ehline veriniz hükmü istisnasız uygulanmalıdır” ifadelerini kullandı.


“Okul Yöneticisi Atamak Tartışma Konusu Olmamalı”

Geylan, yönetmelik değişikliği taslağına ilişkin değerlendirmesinde şu ifadelere yer verdi:

“MEB Yönetici Atama Yönetmeliğinde yapılacak değişikliklerle ilgili haberler son günlerde basına yansıyor. Türk Eğitim-Sen olarak, liyakat ve ehliyeti esas alan bir adalet zemininde yürütülen atama süreci olmazsa olmazımızdır.
Türk Yüzyılı’nın eşiğindeki ülkemizde, hakkaniyetle okul yöneticisi atamak artık tartışma konusu dahi olmamalıdır.”


“Emaneti Ehline Veriniz” Çağrısı

Geylan, yönetici atamalarında torpil veya keyfiyete asla izin verilmemesi gerektiğini belirterek, şu çağrıda bulundu:

“MEB’e bağlı tüm okullarımızın yönetici atamaları — özellikle proje okulları da dahil olmak üzere — sınav başarısına göre ve objektif kriterlerle yapılmalıdır.
Yönetici adaylarının Milli Eğitim Akademisinde eğitime alınması, sözlü sınavın kaldırılması ve süre hesabında ders yılının esas alınması olumlu adımlardır. Ancak bu süreçte ‘Emaneti ehline veriniz’ hükmünün gereği istisnasız yerine getirilmelidir.


Türk Eğitim-Sen’in Endişeleri

Geylan, taslakta yer alan bazı maddelere ilişkin endişelerini de dile getirdi:

  • Yönetici adaylarının akademi eğitimi sonrası değerlendirilmesi uygun olsa da mevcut yöneticilerin yeniden değerlendirmeye alınması doğru değildir.

  • Fen ve Sosyal Bilimler liselerinde alan şartının kaldırılması hatalı bir uygulama olacaktır.

  • Taşra teşkilatı yöneticileri için geçerli olan 8 yıl süresinin, merkez teşkilatına bağlı kurumlarda da uygulanması gerekir.


Liyakat Temelli Atama Vurgusu

Geylan, açıklamasının sonunda, Türk Eğitim-Sen olarak adil, şeffaf ve liyakat temelli bir yönetici atama sistemi talep ettiklerini belirtti.
“Eğitim kurumlarının geleceği, ancak ehil kişilerin yönetici olarak görevlendirilmesiyle güvence altına alınabilir.” ifadelerini kullandı.

MEB Yönetici Atama Yönetmeliği Sil Baştan - Taslak Metin Belli Oldu

MEB Yönetici Atama Yönetmeliği Sil Baştan - Taslak Metin Belli Oldu

MEB Yeni Yönetici Atama Yönetmeliği - Eski ve Yeni Karşılaştırmalı Anlatım

MEB Yeni Yönetici Atama Yönetmeliği - Eski ve Yeni Karşılaştırmalı Anlatım

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.