MEB'den 2500 Yeni Bakanlık Müfettişi Kadrosu Talebi

MEB'den 2500 Yeni Bakanlık Müfettişi Kadrosu Talebi

Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, maarif müfettişleri ile ilgili açılan davada Danıştay 2. Dairesi’nin yayınlanan kılavuza yönelik yürütmeyi durdurma kararı verdiğini hatırlatarak, bu kararla ilgili esastan görüşmenin devam

Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, maarif müfettişleri ile ilgili açılan davada Danıştay 2. Dairesi’nin yayınlanan kılavuza yönelik yürütmeyi durdurma kararı verdiğini hatırlatarak, bu kararla ilgili esastan görüşmenin devam ettiğini, idarenin 30 gün içinde bir işlem tesis etmesi gerektiğini söyledi.

MEB’in birçok ilde soruşturmaları ağırlıklı olarak görevden aldığı maarif müfettişlerini muhakkik tayin ederek sürdürdüğünü kaydeden Koncuk, soruşturma yetkisine kanunen son verilmiş maarif müfettişlerine, bu kadar yük yüklemenin MEB'in kendi düzenlemesinin ne kadar yanlış olduğunu da gösterdiğini ifade etti.

Genel Başkan Koncuk, “Fiili duruma uygun düzenleme yapmanın ve teftiş sistemindeki aksaklıkları düzeltmenin tek şartı en az 2500 yeni bakanlık müfettişliği kadrosu ihdas edilmesiyle mümkün olacaktır” dedi.

Genel Başkan açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Maarif müfettişleri ile ilgili açılan davada, Danıştay 2. Dairesi yayınlanan kılavuza yönelik yürütmeyi durdurma kararı vermiştir. Bu kararla ilgili esastan görüşme devam etmekle birlikte, idarenin 30 gün içinde bir işlem tesis etmesi gerekmektedir.

Daha önce de şube müdürleri ile ilgili benzer bir kararı almıştık, ancak idare bu kararla ilgili hiç bir şey yapmamış, olayı seyretmekle yetinmişlerdi. Aslında MEB'in teftişle ilgili atması gereken en önemli adım, müfettiş kadro sayısını artırmaya çalışmak olmalıdır.

MEB şu an birçok ilde soruşturmaları ağırlıklı olarak, görevden aldığı maarif müfettişlerini muhakkik tayin ederek sürdürmektedir, hatta bu arkadaşlarımıza geçmişte yaptıkları işlerden daha fazla yük yüklenmektedir. Bu nasıl bir anlayıştır, anlamak mümkün değil.

Soruşturma yetkisine kanunen son verilmiş, maarif müfettişlerine, şimdi bu kadar yük yüklemek, esasen MEB'in kendi düzenlemesinin ne kadar yanlış olduğunu da göstermektedir. O halde fiili duruma uygun yeni bir düzenleme yapmak iş ve işlemlerin sağlıklı yürümesi için şarttır.

Fiili duruma uygun düzenleme yapmanın ve teftiş sistemindeki aksaklıkları düzeltmenin tek şartı en az 2500 yeni bakanlık müfettişliği kadrosu ihdas edilmesiyle mümkün olacaktır. MEB bu konuda kör ve sağırı oynamayı bırakmalı, acilen gerekeni yapmalıdır.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum