MEB'den Müdürlüğe "Akademik Kariyer" Şartı, Yandaşa Bakan Onayı!

MEB'den Müdürlüğe "Akademik Kariyer" Şartı, Yandaşa Bakan Onayı!

Bir süredir tartışmaya açılan MEB Yönetici Görevlendirme Yönetmeliği ve üzerinde yapılması düşünülen tartışmalar sıcaklığını korurken, Muğla'da yapıldığı iddia edilen "Bakan Onaylı" atama gündem oldu.

Bir süredir tartışmaya açılan MEB Yönetici Görevlendirme Yönetmeliği ve üzerinde yapılması düşünülen tartışmalar sıcaklığını korurken, Muğla'da yapıldığı iddia edilen "Bakan Onaylı" atama gündem oldu.

3-4 ay önce sendikalarla paylaşılan, bir çok internet sitesinde taslak olarak yayınlanan MEB Yönetici Görevlendirme Yönetmeliği son günlerde yeniden gündeme gelmişti. Özellikle yönetici değerlendirme formunda getirilmek istenen kitap yazma, makale yazma, ulusal ve uluslararası dereceler elde etme, projelere katılma, hatta üniversitelerde ders verme gibi maddelerle sanki birileri tarafından özellikle yönetmeliği "sulandırmak" için eklendiği izlenimini veren hususlar eğitim çevrelerinde çokça tepki çekmişti.

Bir okul müdürü / müdür yardımcısı görevlendirirken bu kadar kriter getirmeye çalışan MEB'in, iş uygulamaya geldiğinde nasıl davrandığını gözler önüne seren belki de yüzlerce olaydan biri de Muğla'da yaşadı. 

Belediye’den Milli Eğitime ihtiyaç olmadığı halde Şube Müdürü Ataması yapıldı.

Eğitim-Bir-Sen Muğla Şubesi, Milli Eğitim Bakanlığının uygulamasına sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım ile tepki gösterdi.

Yapılan paylaşımda şu ifadelere yer verildi. Milli Eğitim Bakanlığı, eğitim camiasını rahatsız eden atamaları bırakıp eğitimi ehline teslim etmelidir. MEB bir taraftan yönetici atama yönetmeliğini tartışmaya açacak, diğer taraftan yönetmeliği yok sayan yönetici transferi yapacak. Bunu kabul etmek asla mümkün değil. Günlerdir eğitim camiası bu konuyu sosyal medya gruplarında tartışıyor ve daha da çok tartışılacağa benziyor. Milli Eğitim Bakanlığı kadrolarına eğitim yönetici olmayanların atamaları yapıldığı sürece, ülkemizde eğitimden söz etmek ne kadar doğru(!)  MEB, Menteşe Belediyesi’nden bir Şube Müdürünü Köyceğiz İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne Şube Müdürü olarak atıyor ve ihtiyaç olmadığı halde Menteşe İlçesine görevlendirme yapıyor. Sonuç olarak Muğla'da “bakan onayı” ile yaşanan bu olay eğitim camiasını hayrete düşürmüş neticesinde infiale neden olmuştur. Bakanlığın bu ve buna benzer onlarca soruyu nasıl cevaplandıracağı merakla beklenmektedir.”

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum