MEB'den Okul Yöneticileri Anket Yazısı

MEB'den Okul Yöneticileri Anket Yazısı

Milli Eğitim Bakanlığı İç Denetim Birimi Başkanlığı tarafından Okul Yöneticilerine İlişkin Anketler konulu 70971832-663.99-E.4824387 sayılı 7 Mart 2018 tarihli resmi yazı yayınlandı.

T.C.

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI

İç Denetim Birimi Başkanlığı

 

Sayı: 70971832-663.99-E.4824387

Konu: Okul Yöneticilerine İlişkin Anketler

 

07.03.2018

 

DAĞITIM YERLERİNE

 

25.01.2017 tarih ve 70971832-663.99-E.1028430 sayılı 2017 Yılı İç Denetim Programı kapsamında ''Okul Yöneticilerini Yetiştirme Süreci'' konusunda danışmanlık faaliyeti yürütülmektedir.

 

Bu kapsamda Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okul ve kurumlarda görev yapan okul yöneticileri, öğretmenler, il milli eğitim müdürlükleri yöneticileri ile öğrenci ve/veya velilerin, okul yöneticilerinin yetiştirilmesi süreçlerini değerlendirebilmeleri için Milli Eğitim Bakanlığı anket programı e-Anket Modülü üzerinden (http://anket.meb.gov.tr), ''Okul Yöneticileri Yeterliliklerine İlişkin Mevcut Durum Değerlendirmesi'' ve ''Okul Yöneticilerinin Yetiştirilmesi Süreçlerinin Değerlendirilmesi'' anketleri erişime açılmıştır.
 

''Okul Yöneticileri Yeterliliklerine İlişkin Mevcut Durum Değerlendirmesi'' anketi, okul/müdürlüklerinin mesleki gelişim gereksinimlerinin belirlenmesine yönelik tanı amaçlı bir ankettir. Eğitim yöneticilerinin yetiştirilmelerine ilişkin yöntemler geliştirmek amacıyla öncelikle yönetici yeterliliklerine ilişkin mevcut algının ölçümü için geliştirilmiştir.

 

''Okul Yöneticilerinin Yetiştirilmesi Süreçlerinin Değerlendirilmesi'' anketi de, okul müdürlerinin mesleki gelişim gereksinimlerine yönelik tanı amaçlı bir ankettir. Bu ankette görülen stratejik hedef, nitelikli yönetici kaynağına sahip olmak için sürekli mesleki gelişim süreçlerinin iyileştirilmesidir.

 

Anketlerdeki önermelere ilişkin, ilkokul, ortaokul ve ortaöğretim okullarında görev yapan öğretmenler, okul müdürleri, okul müdür yardımcıları ile il ve ilçe milli eğitim müdürlüklerinde görev yapan kurum müdürleri, şube müdürleri, il ve ilçe milli eğitim müdürleri ile yardımcıları ve öğrenci ve/veya velilerin her iki ankete katılımlarının sağlanması ve önermelere ilişkin algılarını planlamak sureti ile derecelendirmeleri beklenmektedir. Okul yöneticiliği mefhumu ve yetiştirilmesi uygulamaları ile ilgili önermelerden oluşan anketlerin sonuçları toplu olarak değerlendirileceğinden, kimlik bilgileri girilmeyecektir.

 

Çalışmalarımızda deperlendirilmek üzere kullanılacak anketin 7 Mart 2018 ve 31 Mart 2018 tarihleri arasında öğretmen, yönetici ve diğer ilgililer tarafından doldurulması hususunda belirtilen personelin bilgilendirilmesi ve anketin süresi içinde dolurulması hususunda bilgilerinizi ve gereğini rica ederim.
 

Osman KAŞ

İç Denetçi

 

Ek (Anketler)

 

1. Okul Yöneticileri Yeterliliklerine İlişkin Mevcut Durum Değerlendirmesi

2. Okul Yöneticilerinin Yetiştirilmesi Süreçlerinin Değerlendirilmesi

 

DAĞITIM

B Planı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.