MEB'den Sınavları Erteleme Talimatı! İşte Resmi Yazı

MEB'den Sınavları Erteleme Talimatı! İşte Resmi Yazı

Milli Eğitim Bakanlığı 16 nisan tarihine kadar yapılmasını istediği 2. dönem 1. sınavlarının illerdeki vaka artışları nedeniyle en erken 3 mayısta başlayacak şekilde erteleme kararı aldı. İşte detaylar...

MEB Liselerde 2. Dönem 1. sınavlarını Erteleme kararı aldı. 16 Nisan tarihine kadar sadece 12. sınıfların sınavları yapılacak. 9-10-11.Sınıfların Sınavları ise en erken 3 Mayısta başlayacak şekilde ertelendi. Resmi Yazı 81 İl Valiliğine gönderildi.

Milli Eğitim Bakanlığı gönderdiği son yazıda 16 nisan tarihine kadar yapılmasını istediği 2. dönem birinci sınavlarından Planlama yapan okullarda sadece 12. sınıfların yapılmasına izin verdi.

Ara sınıflar 9-10 ve 11. sınıflarda sınavlar 3 Mayıstan önce başlamayacak. Bu kararın alınmasında Mutant virüs nedniyle illerdeki vaka sayılarında görülen ani artışların etkili olduğu ifade edildi.

Bakan Ziya SELÇUK imzalı 81 il valiliğine gönderilen yazıya göre

Liselerde ikinci dönem sınavları yine okullarda ve yüz yüze yapılacak. 2 temmuz tarihine kadar okullar açık olacak. Mayıs ayındaki vaka sayısına bakılarak eğer sayılarda artma olmazsa 2. dönem 2. sınavlarının ise haziran ayı içerisinde yapılması planlanıyor. Sınavlar yapılmasa da 1. dönemde olduğu gibi öğrencilere sadece 1 yazılı sınav ve 2 performans notu verilerek yıl sonu notu oluşması sağlanacak. 

İşte Resmi Yazı: 

sinav_sayfa_1.jpgsinav_sayfa_2.jpg

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.