MEB son dakika: Ortaokul sınavları iptal olacak mı? 5, 6, 7. sınıf sınavlar yapılacak mı?

MEB son dakika: Ortaokul sınavları iptal olacak mı? 5, 6, 7. sınıf sınavlar yapılacak mı?

Bugün MEB tarafından yapılan açıklamada; Lise 9,10,11. sınıf sınavlarının 3 Mayıs sonrasına ertelendiğini ilan etti. Bu gelişmelerin ardından sosyal medya üzerinden 'Sınavlar iptal olacak mı?' Peki, ortaokul sınavlar iptal olacak mı?

Ortaokul sınavları iptal olacak mı? Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, okullarda sınavlar salgının seyrine göre yapılacak. Bazı illerde yüz yüze sınavlar başlarken, internet üzerinde bazı sorular gündeme geldi. Sınava katılan öğrenciler ve velileri sınavların iptal olup olmayacağını araştırıyor.

Sınavların iptal olup olmayacağı konusunda resmi bir açıklama bulunmuyor. Sınavların iptaline ilişkin resmi açıklama geldiğinde Turkiyeegitim.com'da yer alacak.

Milli Eğitim Bakanlığı gönderdiği son yazıda 16 nisan tarihine kadar yapılmasını istediği 2. dönem birinci sınavlarından Planlama yapan okullarda sadece 12. sınıfların yapılmasına izin verdi.

Ara sınıflar 9-10 ve 11. sınıflarda sınavlar 3 Mayıstan önce başlamayacak. Bu kararın alınmasında Mutant virüs nedeniyle illerdeki vaka sayılarında görülen ani artışların etkili olduğu ifade edildi.

ORTAOKULALRDA SINAVLAR İPTAL OLACAK MI?

Milli Eğitim Bakanlığı, yukarıda yer alan açıklamada; artan vakalar ve mutant virüs nedeniyle bu kararın alındığını ifade ettiğine göre, benzer bir iptal kararının ortaokullar için de alınacağı tahmin ediliyor.

MEB tarafından konu hakkında açıklama bekleniyor.

Herhangi bir açıklama yapıldığında sizlerle paylaşacağız...

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.