MEB'den Yönetici Görevlendirme Yazısı

MEB'den Yönetici Görevlendirme Yazısı

Bakanlığımıza gelen sözlü ve yazılı başvurulardan, İlahiyat Fakültesi mezunu olup. Bakanlık atama alanı Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi ya da İHT Meslek Dersleri Öğretmeni olan öğretmenlerin hangi eğitim kurumlarına yönetici olarak görevlendirilecekleri...

Bakanlığımıza gelen sözlü ve yazılı başvurulardan, İlahiyat Fakültesi mezunu olup. Bakanlık atama alanı Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi ya da İHT Meslek Dersleri Öğretmeni olan öğretmenlerin hangi eğitim kurumlarına yönetici olarak görevlendirilecekleri hususunda tereddüte düşüldüğü anlaşılmıştır. 

Bilindiği gibi, ilgi Yönetmeliğin 5 inci maddesinin birinci fıkrasının (e) bendinde; "Görevlendirileceği eğitim kurumu ile aynı türdeki eğitim kurumlarından birine öğretmen olarak atanabilecek nitelikte olmak ve görevlendirileceği eğitim kurumu ile aynı türdeki eğitim kumrularından birinde aylık karşılığında okutabileceği ders bulunmak," hükmüne yer verilmiştir.

Bu hüküm çerçevesinde, İlahiyat Fakültesi mezunu Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi alan öğretmenleri ile İmam Hatip Lisesi Meslek Dersleri alan öğretmenlerinin; Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi alanının bulunduğu eğitim kurumlan ile İmam Hatip Lisesi Meslek Dersleri alanının bulunduğu eğitim kurumlarının her ikisinin yöneticiliklerine de görevlendirilmeleri mümkün olabilecektir.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.