MEB'e Çağrı: Anaokulları da Uzaktan Eğitime Geçmelidir

MEB'e Çağrı: Anaokulları da Uzaktan Eğitime Geçmelidir

Pandemi sürecinde 8 ve 12. Sınıflar dışındaki tüm  eğitim  kademelerinde eğitim uzaktan yapılmaktadır. Fakat anaokulları ile ilgili farklı uygulamalar çeşitli mağduriyetlere yol açmaktadır.

Pandemi sürecinde 8 ve 12. Sınıflar dışındaki tüm  eğitim  kademelerinde eğitim uzaktan yapılmaktadır. Fakat anaokulları ile ilgili farklı uygulamalar çeşitli mağduriyetlere yol açmaktadır. Konuyla ilgili Eğitim Bir Sen Kayseri 1 Nolu Şube Başkanı Aydın Kalkan bir açıklama yaptı. 

Aydın Kalkan, Cumhurbaşkanlığı genelgesine göre Milli İstihbarat Teşkilatı çalışanları ve Sağlık çalışanları dışındaki 657'ye tabi engelli, on yaş altı çocuğu olan ve hamile   kadın kamu çalışanlarının idari izinli olduğu açıklanmıştı.

Bu genelgeye göre on yaş altı çocuğu olan kadınlar izinli oldukları için bu çocuklar zaten evlerinde bulunmakta, anaokuluna gitmemektedir. Açık tutulan anaokullarına sınıfın yarısında azı, 3-5 öğrenci gelmektedir. Anaokuluna gelemeyen öğrenciler, uzaktan eğitim de yapılmadığı için, eğitim öğretimden mahrum kalmaktadır.

Anaokulu öğretmeni  kadın eğitimcilerin  on yaş altı çocuğu olanlar Cumhurbaşkanlığı genelgesine aykırı olarak izinli sayılmamaktadır.  Halbuki hukuksal eşitlik ilkesine bağlı olarak on yaş altı çocuğu olan ve istisna tutulmayan tüm kadın kamu çalışanlarının idari izinli sayılması gerekmektedir, açıklamasını yaptı.

 Aydın Kalkan, Milli eğitim Bakanlığı anaokulu öğretmenleriyle ilgili tutumunu netleştirmelidir. Bakanlık, Anaokulu öğretmenlerini çocuk bakıcısı olarak mı görüyor,  çocukların pedagojik gelişmelerine katkı sağlayan öğretmenler olarak mı görüyor? Salgının yayılması, Cumhurbaşkanlığının genelgesi, sahadaki gerçekler açısından konu ivedilikle gözden geçirilmeli ve anaokullarında eğitim uzaktan verilmelidir, ifadelerini kullandı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.